Sport

Komentari 7

Ronaldo: Messi mi nije rival, mi smo se uvijek odlično slagali...

Ronaldo: Messi mi nije rival, mi smo se uvijek odlično slagali...

Juventus je u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka na Nou Campu pobijedio Barcelonu 3-0. Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su se nakon utakmice srdačno pozdravili, Portugalac je sad bio puno bolji

Bili smo na različitim dodjelama nagrada 12-13 godina i nikad ga nisam smatrao rivalom, sve su to potaknuli mediji, rekao je Cristiano Ronaldo nakon utakmice protiv Barcelone.

Juventus je u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka na Nou Campu pobijedio Barcelonu 3-0. Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su se nakon utakmice srdačno pozdravili.

Torinezi su dominirali, bili su bolji cijelu utakmicu, a na kraju su mogli slaviti i uvjerljivije. Ronaldo je zabio dva gola iz penala, a Messi nije odigrao dobru utakmicu.

- Leo i ja smo se uvijek dobro slagali. Ako pitate Lea, on će vam reći isto, potvrditi to - dodao je Portugalac.

FILE PHOTO: La Liga Santander - Real Madrid vs FC Barcelona

Messi ima šest Zlatnih lopti, Ronaldo pet.

- S jedne strane uživao sam kao jedini nogometaš sa pet nagrada. Kada me Ronaldo stigao 2017. godine, moram priznati, bilo je pomalo bolno. Nisam više bio sam na vrhu. Međutim, u tom trenutku zaslužio je da osvoji 'Zlatnu loptu' i tu nisam mogao ništa uraditi - rekao je Argentinac lani kad je šesti put bio najbolji igrač na svijetu.

Već 15-ak godina njih su dvojica najbolji igrači na svijetu. Godinama su bili jedan nasuprot drugog kao igrači Reala i Barcelone, sad kao igrači Juventusa i Barcelone, a naravno i dok je Ronaldo bio u Manchester Unitedu.

 

Najčitaniji članci