Sport

Komentari 158

Ronaldo najbolji igrač prvog kruga, Hrvati su bečka škola...

Ronaldo najbolji igrač prvog kruga, Hrvati su bečka škola...

Po posjedu lopte najbolji su idući suparnici "Vatrenih", Španjolci. "Furija je u tri utakmice u skupini u prosjeku držala loptu 68,7 posto. Hrvati, pak, gotovo uopće ne rade prekršaje. Napravili su ih 27, a manje ih ima samo Wales - 26

S osam postignutih golova nizozemska reprezentacija je bila najefikasnija u prvom krugu Eura, dok je Španjolska imala najveći posjed lopte, čak 68,7 posto.

POGLEDAJTE VIDEO: Kupanje u Manduševcu nakon Škotske

U dosadašnjih 36 susreta EP-a postignuta su 94 gola, što je prosjek od 2,62 gola po utakmici.

Najefikasniji su bili Nizozemci koji su u tri utakmice zabili osam golova - po tri Ukrajini i Sjevernoj Makedoniji, a dva gola Austrijancima.

Iza "Oranja" slijede tri reprezentacije sa po sedam golova (Italija, Portugal, Belgija), dok su Njemačka i Španjolska zabile po šest golova. Hrvatska je sa četiri gola na diobi osmog mjesta, a na začelju su Turska, Finska i Škotska sa po jednim postignutim golom.

Španjolska čuva loptu

Po posjedu lopte najbolji su idući suparnici "Vatrenih", Španjolci. "Furija je u tri utakmice u skupini u prosjeku držala loptu 68,7 posto. Španjolci su imali čak 2400 dodavanja, pri čemu 2125 točnih.

Iza njih su Nijemci (61,3), pa Belgija (57,7), Italija (57,7)... Hrvatska je imala 54 posto posjeda lopte. Švedska, koja je osvojila prvo mjesto u skupini E, imala je svega 35,7 posjeda lopte. Lošiji od njih su bili tek Mađari koji su u "skupini smrti", s Portugalom, Njemačkom i Francuskom, imali 34,6 % posjeda lopte.

Najviše udaraca prema suparničkom golu imali su Danci, 61. Druga je Italija (60), pa Švicarska (47) i Nizozemska (46).

Hrvatski nogometaši su uputili 30 udaraca i na diobi su 14. mjesta. Škoti drže visoko šesto mjesto sa 42 udarca, ali su zabili samo jedan gol.

Najbolji igrač prvog kruga

Hrvati bečka škola

Švicarci su imali najviše kornera (22) ispred Španjolske (20) i Turske (20).

Najviše prekršaja načinili su turski nogometaši 48. Poljska je druga sa 46, a Švedska treća sa 40 prekršaja.

Hrvatski nogometaši su pri dnu ljestvice s 27 prekršaja. Manje prekršaja od "Vatrenih" načinili su samo Velšani - 26.

Najčitaniji članci