Obavijesti

Sport

Komentari 29

Ronaldo se oprostio od Juvea: Odlazim iz najvećeg kluba u Italiji, borio sam se za navijače

Ronaldo se oprostio od Juvea: Odlazim iz najvećeg kluba u Italiji, borio sam se za navijače

Navijači su me uvijek poštovali i pokušao sam zahvaliti na tom poštovanju boreći se za njih u svakoj utakmici, svakoj sezoni, svakom natjecanju, napisao je Portugalac na oproštaju

VIDEO

 Da zaigram za City, a ne United? Neću to napraviti. Zašto? Jer je moje srce u Manchester Unitedu, eto zašto. Mogu reći da bi bilo jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako (da, izgovorio je tu riječ 12 puta, op.a.) teško igrati u Manchester Cityju. Jako teško zbog Manchester Uniteda, kazao je Cristiano Ronaldo (36) prije nekoliko godina.

Pokretanje videa...

Juventus slavi trofej kupa 00:47

U četvrtak poslijepodne sve je upućivalo na to kako će prekršiti svoje obećanje. Bio je na korak od Manchester Cityja, no sve se promijenilo preko noći. Nazvao ga je Sir Alex Ferguson i rekao mu da se vrati doma, ubrzo se Manchester United uključio u cijelu priču i ispred nosa preoteo Ronalda gradskim rivalima.

ITA, Juventus Turin

Portugalac se nakon 12 godina vraća u klub u kojemu je postao ono što je danas. Stasao je u jednog od najboljih igrača u povijesti, osvojio prvu Ligu prvaka i prvu Zlatnu loptu, a sve je to bilo podloga za njegov vrhunac moći u Real Madridu. Navijači su priželjkivali njegov povratak, htio je i on, a u petak poslijepodne se napokon i realiziralo. 

Atalanta v Juventus - Coppa Italia Final - Mapei Stadium - Cittˆ del Tricolore

Potpisao je ugovor na dvije godine, Juventusu će pripasti 23 milijuna eura, što je osjetno manje u odnosu na 100 milijuna eura, koliko su platili Real Madridu. Portugalac je u Torinu proveo tri godine, u 134 nastupa zabio 101 gol i asistirao 22 puta. Osvojio je dvije Serie A i jedan Kup, no zauvijek će mu ostati gorčina jer nije ostvario svoj najveći cilj. A to je Liga prvaka.

Bez obzira na to, Juventus će mu ostati u sjajnom sjećanju, a od kluba se oprostio na društvenim mrežama.

- Danas odlazim iz nevjerojatnog kluba, najvećeg u Italiji i zasigurno jednog od najvećih u cijeloj Europi. Dao sam srce i dušu za Juventus i uvijek ću voljeti grad Torino do posljednjih dana. Navijači su me uvijek poštovali i pokušao sam zahvaliti na tom poštovanju boreći se za njih u svakoj utakmici, svakoj sezoni, svakom natjecanju. Na kraju se svi možemo osvrnuti i shvatiti da smo postigli velike stvari, ne sve što smo htjeli, ali ipak smo zajedno napisali prilično lijepu priču - napisao je Cristiano Ronaldo. 

FILE PHOTO: Barclays Premier League - Manchester United v Arsenal

Nakon potvrde o povratku na Old Trafford, u crvenom dijelu Manchestera vlada prava ludnica. Vratila se euforija, navijači vjeruju da s Portugalcem mogu do prvog naslova nakon 2013. godine, a Unitedovu objavu o transferu 'lajkalo' je više od pola milijuna navijača.

FILE PHOTO: Serie A - Juventus v Napoli

Euforično je reagirao i Ronaldov bivši suigrač Rio Ferdinand. No, bio je šokiran kada je čuo glasine o prelasku u City. Pa je to osobno provjerio je li istina.

Champions League - Group G - FC Barcelona v Juventus

- Sir Alex bi mrzio vidjeti Cristiana u dresu Manchester Cityja, baš kao i svako tko je povezan s ovim klubom. Odmah sam ga nazvao i pitao: 'Što se događa? Reci mi da lažeš.' Dobio sam svaki mogući odgovor 'ne' u razgovoru s Ronaldom - kazao je bivši engleski nogometaš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve