Obavijesti

Sport

Komentari 7

Rooneyjev klub u problemu: Derby County otišao u stečaj!

Rooneyjev klub u problemu: Derby County otišao u stečaj!

Kako je pandemija imala značajan utjecaj na naše prihode, klub nije u mogućnosti izvršavati svoje dnevne financijske obaveze. Uprava nema drugog izbora nego proglasiti stečaj, objavio je vlasnik kluba

VIDEO

Engleski nogometni drugoligaš Derby County, kojega trenutačno vodi najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije Wayne Rooney, podnio je zahtjev za dovođenje stečajnih upravitelja u klub zbog financijskih poteškoća u kojima se nalazi.

Vlasnik kluba Mel Morris izjavio je kako je do zahtjeva za stečajem dovelo nekoliko situacija među kojima je i ta da se nije uspio pronaći novi kupac kao i negativni efekti uzrokovani pandemijom virusa COVID-19.

"Kako je pandemija imala značajan utjecaj na naše prihode, klub nije u mogućnosti izvršavati svoje dnevne financijske obaveze. Uprava nema drugog izbora nego proglasiti stečaj kako bi zaštitila klub", objavio je Derby.

Proglašenje stečaja automatski sa sobom nosi i kaznu oduzimanja 12 bodova, a iz Engleske nogometne lige (EFL) smatraju kako pandemija nije glavni uzrok financijski problema u Derbyju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Wayne Rooney

"EFL se dodatno zadužio kako bi klubovima omogućio sredstva kojima bi lakše prebrodili krizu uzrokovanu pandemijom. Kao i svaka pozajmica, i ova je imala vremenski rok te kriterije za dostupnost, a njih Derby County nije ispunio", stoji u priopćenju EFL-a.

Derby County je u srpnju kažnjen sa 100,000 funti jer je neovisna komisija utvrdila neregularnosti u njegovom poslovanju 2016., 2017. i 2018. godine.

Zbog financijskih problema Derby je na kraju prošle sezone tek nakon žalbe izbjegao izbacivanje u treću ligu, a klubu su ovoga ljeta zabranjeni transferi jer nije igračima isplatio plaće za posljednjih nekoliko mjeseci.

POGLEDAJTE EPIZODU NOVE SEZONE 'POLIGRAFA': STJEPAN URSA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje