Obavijesti

Sport

Komentari 28

Rosbergu iznenađujući pole-position, Vettel 2., a Alonso 3.

Rosbergu iznenađujući pole-position, Vettel 2., a Alonso 3.
1

Iako Mercedesi nisu izgledali najbrže tijekom treninga na stazi u Sakhiru, početkom treće kvalifikacijske runde Rosberg je odvezao krug koji nitko nije uspio nadmašiti

VIDEO

Njemački vozač Mercedesa Nico Rosberg iznenađujuće je osvojio svoj drugi pole-position u karijeri uoči četvrte ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Bahreina...

Iako Mercedesi nisu izgledali najbrže tijekom treninga na stazi u Sakhiru, na početku treće kvalifikacijske runde Rosberg je odvezao krug u vremenu 1:32.330 koji nitko nije uspio nadmašiti.

Najviše mu se približio sunarodnjak i trostruki uzastopni svjetski prvak Sebastian Vettel sa 254 tisućinke zaostatka. Treće najbrže vrijeme odvezao je Fernando Alonso u Ferrariju sa 337 tisućinki zaostatka, a četvrto Rosbergov momčadski kolega Lewis Hamilton, koji će zbog promjene mjenjača krenuti tek deveti.

Australac Mark Webber ostvario je peto najbolje vrijeme, ali će biti pomaknut tri mjesta unatrag (zbog sudara s Jean-Ericom Verneom iz Kine). Ferrarijev drugi vozač Felipe Massa je na tvrdim gumama odvezao šesto najbrže vrijeme, a iza njega su se poredale dvije Force Indije Paula di Reste i Adriana Sutila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iznenađujuće je Finac Kimi Räikkönen u Lotusu zauzeo tek deveto mjesto, dok Top 10 zatvara McLarenov Jenson Button koji u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi nije ni izlazio na stazu.

Nedjeljna utrka na rasporedu je u 14h.

Protesti u Bahreinu uoči F1 utrke, britanska tv-ekipa deportirana kući

Nastavljaju se protesti u Bahreinu uoči održavanja četvrte ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1. U petak navečer također su nastavljeni sukobi prosvjednika i policije...

Nekoliko tisuća prosvjednika protestiralo je uz autocestu Budaiya u Manami protiv totalitarističkog režima kralja Hamada.

Također, britanska televizijska ekipa postaje ITV deportirana je kući od strane policije. Prijetilo im se navodno zatvorom, pa na kraju nisu imali izbora nego napustiti zemlju.

Atmosfera u Bahreinu uoči F1 utrke tako ostaje napeta, a oni koji dolaze u Sakhir privatnim prijevozom moraju proći do osam sigurnosnih kontrola kako bi uopće pristupili stazi.

Upitan smatra li i dalje kako dolazak glamurozne Formule 1 donosi uspjeh Bahreinu, čelni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone je rekao:

- Naravno. Razmislite malo o tome. Da li ste ikad čuli za Bahrein prije ove utrke? Nitko nije. Ljudi su mislili da je to negdje južno od Floride.

Velika nagrada Bahreina, službeni kvalifikacijski trening, rezultati:

  • 1. Nico Rosberg (Mercedes) 1m32.330s
  • 2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) + 0.254s
  • 3. Fernando Alonso (Ferrari) + 0.337s
  • 4. Lewis Hamilton (Mercedes) + 0.432s
  • 5. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0.748s
  • 6. Felipe Massa (Ferrari) + 0.877s
  • 7. Paul di Resta (Force India-Mercedes) + 0.905s
  • 8. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) + 0.916s
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka