Obavijesti

Sport

Komentari 13

Rosicky: Modrić i Rakitić? Ne može bolje od toga, zar ne?

Rosicky: Modrić i Rakitić? Ne može bolje od toga, zar ne?
1

Rakitić i Modrić? Jedan iz Barcelone, a drugi iz Real Madrida. Pa ne možete baš imati puno više kvaliteta od toga u momčadi, kaže Tomas Rosicky

VIDEO

Pred utakmicu Hrvatske i Češke između dva tabora, navijača, ali i igrača vlada raspoloženje kao da je pred njima prijateljska utakmica, a ne susret koji bi mogao odlučiti o putniku u osminu finala Europskog prvenstva. Današnje pohvale pokrenuo je Darijo Srna kada je rekao da Češka ima svoga Luku Modrića u liku Tomaša Rosickog.

- Uh, ne znam baš, ali važan sam dio ove reprezentacije i osjećam odgovornost. Hrvatska je snažna momčad prema naprijed, ali svaka momčad ima svoje slabosti, a na nama je da ih iskoristimo. Protiv Španjolske nismo uspjeli i moramo puno bolje od toga sutra - rekao je češki Modrić pa nastavio:

- Nama su sljedeće dvije utakmice najvažnije. Radujemo se i vjerujem da će sutra biti lijepa utakmica. Pokušat ćemo iskoristiti sve dobre stvari koje smo radili protiv Španjolske i popraviti one loše - kaže Rosicky koji bi se na terenu mogao izravno sudariti s Lukom.

- Ne znam hoće li biti baš tako, to nije pitanje za mene. Na utakmicama uvijek imate svoje zadatke i pokušavate ih ispuniti. Ako mi zadatak bude igrati izravno protiv Modrića, dat ću sve od sebe, ali možda me izbornik uopće ne izabere - rekao je Rosicky pa usporedio Hrvatsku sa Španjolskom od koje su izgubili 1-0.

- Španjolska i Hrvatska su različite momčadi. Obje jako kvalitetne, ali i različite. Španjolci više igraju tiki-taku, a Hrvatska koja je tehnički isto jako visoko, igra više izravno prema golu.

Ako i ne bude izravno zadužen za Modrića, Rosicky će svakako morati voditi bitku kako s veznjakom Reala, tako i s drugom našom zvijezdom, Ivanom Rakitićem.

- Oni su pokretačka snaga momčadi. Jedan iz Barcelone, a drugi iz Real Madrida. Pa ne možete baš imati puno više kvaliteta od toga u momčadi. Kako spriječiti gol Modrića kakav je dao Turskoj? Pa netko mora iskočiti ispred njega. Teško je spriječiti takav gol, ali takav gol se ne događa na svakoj utakmici - zaključio je Rosicky.

Izbornik Pavel Vrba prvu bitku sa Čačićem već je dobio, no ovoga puta uloge favorita ipak su malo zamijenjene.

- Sjećam se svog prijašnjeg susreta sa Čačićem. Bilo je to u pretkolima Lige prvaka i pobijedili smo tada Maribor s Viktorijom Plzen, ali stvari su nešto drugačije ovaj put. Kvalitete Maribora i hrvatske reprezentacije su drugačije. Naravno da bih želio nastaviti pobjednički niz protiv Čačića - priča Vrba.

I on je usporedio Hrvatsku sa Španjolskom.

- Hrvatska je slična Španjolskoj jer dosta hrvatskih igrača igra u Španjolskoj, u Barceoni i Real Madridu. Oni su takve stvari donijeli i u reprezentaciju i to je dio njihovih kvaliteta. Nama je ovo jako bitna utakmica. Možda ne i ključna, ali jako bitna. Napast ćemo Hrvatsku - zaključio je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...