Obavijesti

Sport

Komentari 13

Rožić: Dvojac bez kormilara Barišić - Antolić sakrio bi volju većine. Ovo im je najnoviji biser

Rožić: Dvojac bez kormilara Barišić - Antolić sakrio bi volju većine. Ovo im je najnoviji biser

Njihovo "samoprijavljivanje" samo je jadan pokušaj da predsjednik kluba izbjegne statutarnu obvezu sazivanja izvanredne sjednice Skupštine do 2. veljače ove godine, piše predsjednik nadzornog odbora

VIDEO

Tri dana nakon što je član Dinamove skupštine i izvršnog odbora Damir Zorić objavio kako je predao 45 potpisa za sazivanje izvanredne skupštine u Maksimirskoj 128 na kojoj struja pravomoćno osuđenog bjegunca Zdravka Mamića želi preuzeti vlast nad klubom i svrgnuti predsjednika Mirka Barišića i člana uprave Krešimira Antolića, na našu adresu stigao je novi e-mail naslova "VAŽNA OBAVIJEST MEDIJIMA: Objašnjenje i ispravak poluistina, tehnikalija i manipulacija".

POGLEDAJTE VIDEO: Što je Rožić govorio o Mamiću

Pokretanje videa...

Predsjednik nadzornog odbora Dinama o Zdravku Mamiću 00:56

Poslao ga je predsjednik Dinamova nadzornog odbora Miroslav Rožić. Osvrnuo se, kako kaže, na samoprijavljivanje gradskom uredu i inspekcijama zbog navodnih nepravilnosti na skupštini u prosincu u kojoj su Antolića razriješili dužnosti.

Tvrdi kako "dvojac bez kormilara Antolić-Barižić pokušava sakriti nedvojbenu volju većine članova skupštine" i demantira dvojbe oko legitimnosti osmero članova skupštine kao klupskih povjerenika i dva člana skupštine, liječnika hrvatske reprezentacije Sašu Jankovića i trenera Maribora Damira Krznara.

Priopćenje u cijelosti prenosimo u nastavku:

Poštovani predstavnici medija, Dostavljam Vam pojašnjenje trenutnih dezinformacija vezanih uz iskazivanje volje većine članova Skupštine kluba, te Vas ljubazno molim da je u cijelosti objavite u Vašim medijima kako biste ispravno informirali zainteresiranu javnost:

U moru iskrivljenih poluistina, proceduralnih sitničarenja, tehnikalija i površnih proizvoljnih tumačenja odredbi statuta GNK Dinamo, dvojac bez kormilara Antolić-Barišić pokušava sakriti nedvojbenu volju većine članova Skupštine kluba, "najvišeg tijela upravljanja klubom" (članak 24. stavak 1.). Njihov najnoviji "biser" je "samoprijavljivanje" nadležnom gradskom uredu i svim mogućim inspekcijama zbog navodnih nepravilnosti u održavanju zadnje sjednice Skupštine kluba. Naime, po statutu i poslovniku rada Skupštine GNK Dinamo sjednicu Skupštine saziva i njome upravlja Predsjednik kluba, a na tehničkoj razini (materijali i sve ostalo potrebno da sjednica bude u skladu sa statutom kluba) ju priprema Uprava kluba, pa za eventualne nepravilnosti, ako ih i ima (a nema ih), odgovorni mogu biti samo i jedino oni. Sve primjedbe koje oni iznose netočne su i samo su pokušaj manipulacije medijima, javnošću i nadležnim institucijama. Na primjer, osporava se legitimnost 8 članova skupštine iz redova povjerenika kluba i još 2 člana skupštine (Krznar i dr. Janković) zbog navodne nespojivosti dužnosti.

Prema statutu GNK Dinamo (članak 25.) članovi Skupštine kluba na svakoj sjednici su i 8 najboljih povjerenika kluba, popis kojih treba dostaviti Uprava kluba, a verificirati ih treba Skupština na sjednici. U poslovniku o radu Skupštine kluba (članak 7. i 8.) piše da sjednicu saziva Predsjednik kluba i da se poziv (kojega potpisuje Predsjednik) dostavlja članovima najmanje 5 dana prije održavanja sjednice. Također u poslovniku se navodi (članak 11.) da verifikacijsko povjerenstvo, koje je tijelo Skupštine kojeg Skupština bira na početku svake sjednice, "podnosi izvješće o broju nazočnih članova Skupštine, te proglašava sjednicu Skupštine pravovaljanom." Dakle tih 8 članova Skupštine iz redova povjerenika Skupština je verificirala kroz izvješće verifikacijskog povjerenstva. U zapisniku zadnje sjednice Skupštine jasno je vidljivo da je Skupština sve napravila u skladu sa statutom kluba, tako da bi jedini izvori eventualnih nepravilnosti mogli biti ili Predsjednik kluba (koji šalje poziv skupštinarima i vodi sjednicu) ili Uprava kluba (koja treba dati popis članova Skupštine iz reda povjerenika).

Što se tiče navodne spornosti druge dvojice članova Skupštine, gospodin Damir Krznar je član kluba-udruge GNK Dinamo, a u NK Maribor je zaposlenik, ne član niti dužnosnik. A doktor Saša Janković također nije član niti dužnosnik HNS-a nego je zaposlen kao liječnik reprezentacije Hrvatske. Dakle, na njih dvojicu se očigledno ne odnose ograničenja iz članka 22. statuta GNK Dinamo i obojica su legalni članovi Skupštine GNK Dinamo i to već godinama.

Iz svega navedenog jasno je kako je to njihovo "samoprijavljivanje" samo jadan pokušaj da Predsjednik kluba izbjegne svoju statutarnu obvezu (članak 28. statuta) sazivanja izvanredne sjednice Skupštine do 2.veljače ove godine i time ponovno onemoguće volju apsolutne većine najvišeg tijela upravljanja klubom.

Miroslav Rožić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu