Obavijesti

Sport

Komentari 9

Rožmanova Rijeka zasad nema igru, ali ima: Igrače i karakter!

Rožmanova Rijeka zasad nema igru, ali ima: Igrače i karakter!
9

Slaven Belupo-Rijeka 1-2... Za Bijele daleko više muke nego što bi je trebalo biti i lošija igra od očekivane, ali rezultat je pokrio nedostatke i donio mir u pripremi za Goricu na Rujevici

VIDEO

Da je po njegovom, 36-godišnji Simon Rožman vjerojatno bi (pametno) mijenjao dnevni rezultat za dugoročno značajniji pomak na planu igre, ali... Zasad će se morati zadovoljiti "samo" pobjedom koji je njegova nedorečena Rijeka u sudačkoj nadoknadi iščupala kod Belupa.

Čim je odabran da mu se, nakon rastanka sa Igorom Bišćanom, povjeri prva Rijekina momčad, Rožman je javno podvukao kako želi 'nogomet pun dinamike, visoki presing, utakmice s kojih gledatelj ne može oka skinuti u strahu da nešto ne propusti'.

Ako se i dogodi, barem sudeći prema prikazanome na stadionu 'Ivan Kušek Apaš', neće tako brzo. Pa u onome što svi treneri vole nazvati 'proces' (uz standardnu napomenu kako 'nemaju čarobni štapić i za sve treba vremena') valja tražiti pozitivu, a Rijeka pozitivu: ima.

U stabilnome klubu, u klupskoj Upravi, u vrhunskim uvjetima za rad, u igračima koji su sigurno vrijedni borbe plasmana za Ligu prvaka kroz filter Prve HNL i - u mladome treneru koji zna da mu nitko neće "skinuti glavu" ako proces bude tekao nešto sporije i(li) mukotrpnije od očekivanog.

Pretposljednji Slaven Belupo je u prvih pola sata utakmice bio daleko bolja momčad. Nisu dečki Tomislava Stipića igrali ništa posebno nego je Rijeka - igrala nikako.

Maxwell Acosty u samom finišu srušio sve koprivničke snove...!
Maxwell Acosty u samom finišu srušio sve koprivničke snove...!

Do zadnjih 15-ak minuta tekme Bijele je na životu držao najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti, dobri čovjek među vratnicama, sjajni Andrej Prskalo.

U presudnim je trenucima prevagu pak donijela rutina i ipak znatno veća kvaliteta igračkog kadra, a i čini nam se izmjene s kojima je prekasno krenuo Stipić, a logično ih je i pravodobno povlačio Rožman.

Golovi po svemu natprosječnog Alexa Gorgona i fizički natprosječnog Maxwella Acostyja donose mir u pripremi za domaću utakmicu sa Goricom i Sergejom Jakirovićem sljedeće subote na stadionu sa jedinstvenim i prelijepim pogledom na Kvarner i Istru.

Kroz tih tjedan dana Rožman zahtjeve stavljene pred momčad treba prilagoditi fazi procesa kroz koje tu istu momčad vodi. Jer, osim na mahove, u Koprivnici nismo vidjeli ni Rijekinu kontinuiranu dominaciju, ni visoki presing koji protivniku (a Belupo nije iz kategorije neodoljivih) ne da disati i gura ga u paniku i pogreške.

Neka Rožman radi mirno i ni za milimetar ne odstupa od svojih stručnih ideja, ali... Istodobno neka bude svjestan kako se od njega očekuje da u HNL-u veliku većinu utakmica riješi na atraktivniji način i sa daleko manje stresa nego što je riječkim navijačima priuštio na zapravo jednom od laganijih gostovanja koja mu se uopće mogu dogoditi!

POGLEDAJTE GALERIJU

Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige
Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige Slaven Belupo i Rijeka sastali se u 12. kolu HT Prve lige
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj