Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Ruiz je kao narkoman kojeg treba izvesti na pravi put...'

'Ruiz je kao narkoman kojeg treba izvesti na pravi put...'
1

Ja bih mu promijenio okruženje, ali odmah bi došle optužbe da ga želim odvojiti od oca, obitelji, da sam diktator. Ako želite to nazvati tako, samo naprijed, ali stvari se jednostavno moraju promijeniti, kaže Teddy Atlas

VIDEO

Legendarni američki boksački trener Teddy Atlas (63) vodio je boksače poput Moorera, Povjetkina... Gotovo niti jedan meč ne može mu promaknuti jer se bavi i komentatorskim poslom. Svoje mišljenje ima i o bivšem teškaškom prvaku Andyju Ruizu (30) koji je pojaseve, koje je uzeo nokautom nad Joshuom, zadržao svega par mjeseci.

- Raditi s tipom kakav je Ruiz, možda će zvučati uvredljivo, ali to je kao da narkomana pokušavate izvesti na pravi put - rekao je Atlas pa nastavio:

- Ima problem s hranom, a ako imate dijete koje želite skloniti od droge, što biste napravili? Ne trebate biti nikakav stručnjak da shvatite da ga samo trebate skloniti od stvari od kojih osjeća komfor. Samo ga treba maknuti iz ovog okruženja. Tako bi trebalo s Ruizom - uvjeren je Atlas.

Američki trener ima konkretne metode kojima bi Ruiza izveo na pravi put. 

- Ja bih mu promijenio okruženje, ali odmah bi došle optužbe da ga želim odvojiti od oca, obitelji, da sam diktator. Ako želite to nazvati tako, samo naprijed, ali stvari se jednostavno moraju promijeniti - kazao je Atlas pa dodao:

- Pričao bih s njim o svemu, poslušao bih ga. Potom bih mu ostavio vremena da razmisli može li se uklopiti u moju filozofiju.

Andy Ruiz Jr v Anthony Joshua - IBF, WBA, WBO & IBO World Heavyweight Titles

Ruiz nakon poraza od Joshue uopće nije skrivao da ima problem.

- Jesam, izgubio sam, ali ljudi moji... Kako sam se pripremao ovo je još bilo dobro, zapravo sam bio jako dobar! Poražen sam tek na bodove, a protivnik mi je bio Joshua. Žao mi je što cijelu stvar nisam shvatio ozbiljnije - priča Ruiz pa pojašnjava:

- Da, svi su vidjeli da sam izgubio na čvrstoći, a dobio na težini. Iz najjednostavnijeg moguće razloga. Previše sam jeo. Trenirao sam ja, ali usput se i "malo" previše zabavljao, previše slavio, previše putovao od Kalifornije do Meksika i nazad. A pojeo sam, čovječe, sve! Sve što bi se našlo preda mnom - rekao je Andy Ruiz.

Nakon tog meča rastao se s trenerom Mannyjem Roblesom.

- Nije slušao nikoga. Ama baš nikoga. Ni mene, ni menadžera. A menadžer mu je otac, dakle, nije slušao ni obitelj. Što se tiče pripreme, ozbiljne pripreme za tako ozbiljan meč kao što je obrana četiri svjetska naslova i protiv takvog protivnika kao što je Joshua, Andy je bio totalno izvan kontrole - govori Robles.

- Normalno, vidio sam što se događa, znao sam što će se dogoditi u revanšu, govorio sam mu to i otac mu je govorio, ali - uzalud. Nije to moglo završiti drukčije nego porazom. I svaka mu čast. Kad je izgubio još je jednom pokazao koliko je dobar čovjek. Čestitao je Joshui i pošteno na sebe preuzeo krivicu za poraz. Nije ga oplela ni gorčina, ni toliko česta potreba da u potrazi za alibijem počne kriviti sve oko sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora