Sport

Komentari 45

Slovenci, dođite u Stockholm! Bit će najmanje 10.000 Hrvata

Slovenci, dođite u Stockholm! Bit će najmanje 10.000 Hrvata

Prije prvenstva sam rekao da imam osjećaj da ćemo biti prvaci.  Ako postanemo prvaci, tetovirat ću se, nešto vezano za osvajanje titule, rekao je rukometaš Slovenije Borut Mačkovšek...

Hrvatska, Norveška i Slovenija opet su u završnici kao i prije tri godine na SP-u Francuskoj, a ovaj put se u njihovo društvo ugurala i Španjolska. Slovenci na tome natjecanju i posljednji put osvojili medalju, a tada su nas pobijedili u utakmici za broncu.

Opet su u prilici za medalju, ali ovaj put su podignuli letvicu više. Naravno, cilj im je zlato, ali to je cilj i Španjolskoj, Hrvatskoj i Norveškoj. 

Europsko prvenstvo dolazi svome kraju, a u petak nas u Stockholmu čekaju polufinala i borba za medalje. Slovenci igraju protiv Španjolske od 20 i 30 i nadaju se da mogu preko njih do finala, ali uz pomoć svojih navijača. Slovenci u dosadašnjem dijelu Eura nisu imali baš tako glasnu podršku, ali igrači se nadaju da će se to promijeniti pa su pozvali navijače da rezerviraju čartere, ali i državu da malo promovira rukomet.

- Nadam se da ćemo se stvarno okupiti  u Stockholmu. Ponekad imam dojam da nemamo podršku od države, ali vjerujem da će doći brojni navijači i da će nas podržati. Kapacitet stadiona je preko 20.000 mjesta, bit će dosta karata. Podrška navijača bi nam mnogo značila, pa bit će najmanje 10.000 Hrvata. Pozivam zato Savez da organizira čartere u paketu s kartama i hotelom po povoljnoj cijeni. To bi bilo baš lijepo - rekao je sjajni lijevi vanjski Borut Mačkovšek (27).

Hrvatska je imala nevjerojatnu podršku u Beču i Grazu, na trenutke se činilo kao da smo mi domaćini Eura. I u Švedskoj ćemo imati fantastičnu podršku, ali naravno, u nešto manjem broju nego u Austriji.

Savez je brzo poslušao Mačkovšeka i organizirao čartere za Stockholm, baš kao i HRS. Ako želite kojim slučajem na polufinale, morat ćete izdvojiti 7000 kn i to za let i noćenje. A gdje su i još troškovi od karata za ulaznicu...

Slovenci igraju baš odlično na ovome prvenstvu. Nije ih izbacila iz takta ta neočekivana smjena Veselina Vujovića, a reprezentaciju je mjesec dana prije prvenstva preuzeo Ljubomir Vranješ. Sjajni trener je brzo u momčad ugradio svoj DNK, čvrstu igru u obrani i lepršavost u napadu i to jako dobro izgleda. Doduše, izgubili su od Mađara i Norvežana u drugom krugu, ali protiv Norveške su igrali rasterećeno i u kombiniranom sastavu.

Velike nade imaju u ovo prvenstvo, a kada su otišli ovako daleko, nadaju se da mogu i do zlata. Mačkovšek je u vezi toga dao zanimljivo obećanje, a to da će istetovirati nešto u vezi titule ako i dođu do nje. 

- Prije prvenstva sam rekao da imam osjećaj da ćemo biti prvaci.  Ako postanemo prvaci, tetovirat ću se, nešto vezano za osvajanje titule. U Vespremu smo pričali da ćemo obrijati glave ako osvojimo Ligu prvaka, ali nismo uspjeli. Sada mi pak ideja o šišanju ipak ne izgleda baš pametno . rekao je nabrijani Mačkovšek za delo.si.

Ovo je Slovencima tek drugo polufinale na Euru, a prvi i posljednji put je to bilo 2004. kada se igralo u Sloveniji. 

Najčitaniji članci