Obavijesti

Sport

Komentari 0

Rukometašice protiv Rumunjske za prvo mjesto, Obrvan. Imamo jedan trening, to nije normalno!

Rukometašice protiv Rumunjske za prvo mjesto, Obrvan. Imamo jedan trening, to nije normalno!

Najvažnija promjena kod Rumunjki nakon SP-a glasi da se velika Christina Neagu oprostila od reprezentacije. A naših sedam rukometašica igra u rumunjskoj ligi

VIDEO

Prvi puta nakon Svjetskog prvenstva i poraza od Mađarske u akciju će hrvatske rukometašice. Okupile su se u nedjelju navečer u Zagrebu i u ponedjeljak ujutro krenule na dugi put prema Rumunjskoj i Bistriti gdje će u srijedu odigrati (16:30) prvu od dvije utakmice ovog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo krajem godine u Mađarskoj, Austriji i Švicarskoj. U nedjelju ćemo Rumunjke dočekati u Koprivnici i bolji iz te dvije utakmice bit će i pobjednik skupine, u kojoj smo i mi i Rumunjke dosad dobili BiH i Grčku, te imati i nešto povoljniju situaciju na ždrijebu.

Mnoge su se podružile još u subotu jer su Lokomotiva i Podravka igrale derbi (22-24). Ivica Obrvan pozvao je 18 igračica, a na put ne ide Lucija Bešen jer, uz neupitnu Teu Pijević, Ivana Kapitanović ima prednost s obzirom da brani u rumunjskoj ligi. Katarina Ježić i Katarina Pavlović dočekat će suigračice u Bistriti.

Okupljanje Zonar, 25.02

U odnosu na zadnje okupljanje za SP nema Tine Barišić, koja je teško ozlijedila koljeno i neće je biti nekoliko mjeseci. Ana Debelić tek hvata formu, a neke su sada u boljoj nego uoči SP-a. Novost je i povratak Josipe Mamić na desno krilo. Ukupno sedam naših djevojaka igra u rumunjskom prvenstvu, jednom od top tri u ovom trenutku na svijetu, i to je barem dobra stvar u situaciji kada ćemo imati vremena za jedan trening!?

- Putujemo cijeli dan za Rumunjsku, imat ćemo samo jedan trening u utorak da dogovorimo neke stvari za utakmicu. To nije normalno, ali takav je kalendar. Cure nisu prijavile ozljede, osim Ćamile koja je u nešto nižem ritmu zbog problema s leđima, pa će nam trebati pokoja rotacija više - rekao je Obrvan.

Najvažnija promjena kod Rumunjki nakon SP-a glasi da se velika Christina Neagu oprostila od reprezentacije. Igračicu koja je godinama vukla sve, koja je bila najbolja na svijetu, nemoguće je zamijeniti, a Rumunjke će morati još nekoliko iskusnijih i ozlijeđenih. Ni Ivana Kapitanović, koja je u bukureštanskom Rapidu, ne zna što očekivati od njih.

- Dosta nas igra u Rumunjskoj, ali dosta je izmijenjena. Ponajbolje su se igračice oprostile, imaju otkaza i ozljeda i to će i za mene biti nova Rumunjska. Nama je ovo prevažan tjedan, a iako imamo jedan trening, mislim da plasman na EP nije upitan.

  1. TEA PIJEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
  2. IVANA KAPITANOVIĆ – CS RAPID BUCURESTI
  3. LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA
  4. PAULA POSAVEC – CS GLORIA 2018 BISTRITA
  5. ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA
  6. NIKOLINA ZADRAVEC – RK PODRAVKA VEGETA
  7. JOSIPA MAMIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
  8. KATARINA JEŽIĆ – HC DUNĂREA BRĂILA
  9. SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA
  10. MIA BRKIĆ – METZ HANDBALL
  11. ĆAMILA MIČIJEVIĆ – PARIS 92
  12. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – SCM CRAIOVA
  13. KRISTINA PRKAČIN – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
  14. VALENTINA BLAŽEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
  15. STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
  16. LARISSA KALAUS – RK PODRAVKA VEGETA
  17. KATARINA PAVLOVIĆ – CS MINAUR BAIA MARE
  18. KLARA BIRTIĆ – SG BBM BIETIGHEIM
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu