Obavijesti

Sport

Komentari 22

Iz Rumunjske s ljubavlju: Pa dobivali ste nas i po 60 razlike!

Iz Rumunjske s ljubavlju: Pa dobivali ste nas i po 60 razlike!
1

SRAMOTA Košarku sam zavolio zbog Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Dine Rađe. A sad gubite od nas, piše za 24sata Miha Tomai, urednik Libertatea

VIDEO

Čak i da su za Hrvatsku igrali konobari, automehaničari i frizeri, pobjeda Rumunjske je jedna od najvećih u našoj povijesti. I to sve u paklu zadarske dvorane pred 8.000 navijača.

U svakom slučaju, pobjeda protiv Hrvatske, u seniorskoj košarci, u natjecateljskoj utakmici i to u gostima ogroman je uspjeh. I, molim vas, ispravite me ako griješim. Nije li Luka Žorić bio prvak s Fenerbahčeom 2014. godine?

Nije li Hrvoje Perić osvojio talijansko prvenstvo 2017. s Venezijom? Ili možda nije igrao Dominik Mavra, europski juniorski prvak i osvajač ABA lige s Cibonom 2014.?

IIIMogu spomenuti i Frana Pilepića, dvostrukog prvaka s Cedevitom iIi Miru Bilana, koji s Cedevitom ima devet trofeja... Uostalom, ako se ne varam, upravo je Bilan proglašen MVP-jem ABA lige 2016. godine?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bolji smo i u U-20

Kad te igrače stavite u roster dobit ćete jednu jaku Hrvatsku, ne neku C momčad, kako to neki žele prikazati. Jer, gospodo, i ova Hrvatska ima kvalitetu, samo to nije pokazala.

I stoga sve čestitke našoj djeci, klincima koji su bili na parketu protiv moćne Hrvatske. Mađarska je u Pyeongchangu uzela prvo zlato u povijesti s dva Kineza u momčadi. Možda će i Rumunjska krenuti visoko s Amerikancem Gio Watsonom.

Možda bi ipak najviše zahvala morali dati Filipu Krušlinu, koji je promašio posljednju tricu. Ili cijeloj vašoj momčadi koja je pucala trice, za nas sjajnih, 26-2. Dvije trice iz 26 pokušaja ne pamtim da sam ikad vidio.

Ali, ako se sjećate, Emanuel Căţe, Kuti i Bobe Nicolescu pobijedili su Hrvatsku prošlo ljeto na Eurobasketu U-20. Pitajte Karla Uljarevića, on jako dobro sjeća. Igrao je i tu utakmicu i ovu u Zadru.

Prije svega nekoliko godina rumunjska košarka bila je smijeh, zemlja koja je dala najvišeg košarkaša u NBA povijesti Ghitzu Muresana ispala je od Islanda.

A na Eurobasket prošle godine stigli smo jer smo dobili pozivnicu. Kao kad idete na rođendan. A znate kako je bilo nekad?

Pozdrav Skelinu

U kvalifikacijama za Euro 1997. pobijedili ste nas 115-55! Ej, 60 koševa razlike. U mom rodnom Ploiestiju trener je bio Dado Arnautović, a cijeli sam se život divio Draženu Petroviću, Toniju Kukoču i Dini Rađi. Zapravo, zbog njih sam zavolio košarku. To su bili košarkaši koji su ovu igru učinili ljepšom, a sve nas natjerali da je zavolimo.

I znate da smo na parketu imali igrača koji se zove Mirel Dragoste, no znate li da njegovo prezime, Dragoste, na rumunjskom znači - ljubav!

Doista volim hrvatske košarkaše i vašu zemlju i stoga iz Rumunjske s ljubavlju prema vašem izborniku Ivici Skelinu. Lijep pozdrav.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...