Obavijesti

Sport

Komentari 3

Rusi ipak ne izlaze iz Uefe

Rusi ipak ne izlaze iz Uefe

Ova objava dolazi nakon što je RFS posljednjih tjedana pojačao signale o mogućem odlasku iz UEFA-e radi pridruživanja Azijskoj nogometnoj konfederaciji (AFC)

VIDEO

Ruski nogometni savez (RFS) ipak nije ispunio svoje prijetnje izlaskom iz UEFA-e te je u petak objavio da želi oformiti radnu skupinu s UEFA-om za organizaciju povratka u međunarodna natjecanja, deset mjeseci nakon početka invazije u Ukrajini.

- Izvršni odbor Ruskog nogometnog saveza donio je odluku da predloži UEFA-i formiranje radne skupine - rekao je predsjednik RFS-a Aleksandar Dijukov na tiskovnoj konferenciji u petak u Moskvi, prenosi AFP.

Prema njegovim riječima, ova skupina mora pronaći rješenja "kako bi se što prije riješilo pitanje povratka ruskih klubova i reprezentacija na službena međunarodna natjecanja".

- Proučavamo mogućnost povratka u UEFA-ina natjecanja - nastavio je, dodavši da će tri predstavnika iz UEFA-e, FIFA-e i MOO-a  biti pozvani da sudjeluju u ovoj radnoj skupini.

- Za nas je važno sudjelovati u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2026. - istaknuo je također Dijukov.

Ova objava dolazi nakon što je RFS posljednjih tjedana pojačao signale o mogućem odlasku iz UEFA-e radi pridruživanja Azijskoj nogometnoj konfederaciji (AFC), što bi imalo značajne financijske posljedice za ruske klubove. Dijukov u petak još nije u potpunosti isključio tu mogućnost, ako pregovori s UEFA-om propadnu.

- Možemo se preusmjeriti na Aziju, ali potrebna nam je odluka FIFA-e za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2026., brže ćemo pronaći dogovor preko ove radne skupine - objasnio je.

Za njega ova radna skupina s UEFA-om mora biti "znak da mostovi nisu prekinuti i da možemo pokušati pronaći rješenja za obnovu naših odnosa".

- Naravno, politika ima utjecaja na nogomet. Ali vidjet ćemo koliko - ustvrdio je Dijukov.

Ruska Federacija je 28. veljače, četiri dana nakon početka ofenzive Kremlja u Ukrajini, isključena iz svih natjecanja u organizaciji UEFA-e.

Početkom svibnja UEFA je objavila da "nijedan ruski klub" neće sudjelovati u europskim kupovima (Liga prvaka, Europska liga i Konferencijska liga) za sezonu 2022./2023., koja je trenutno u tijeku.

Sredinom rujna, RFS je također potvrdio da ne može sudjelovati u kvalifikacijama za Euro-2024, koje počinju u ožujku.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled