Obavijesti

Sport

Komentari 4

Rusi su demantirali šokantno izvješće o dopingu: To je laž!

Rusi su demantirali šokantno izvješće o dopingu: To je laž!
3

Više od tisuću ruskih sportaša koji su se natjecali u ljetnim, zimskim i paraolimpijskim sportovima sudjelovalo je ili je imalo koristi od prikrivanja pozitivnih dopinških testova pod okriljem države, objavila je WADA

VIDEO

Rusko ministarstvo sporta opovrglo je optužbe o državno-podupiranom dopingu ruskih sportaša, koje su danas iznijete u drugom dijelu izviješća Richarda McLarena.  

- Ministarstvo sporta pod punom odgovornošću tvrdi da ne postoje nikakvi vladini programi koje podupiru doping u sportu - stoji u kratkom priopćenju, u kojem piše i kako će se Rusija bespogovorno nastaviti boriti protiv dopinga u sportu.

Navodi se i da će se pomno istražiti svi detalji navedeni u izviješću. 

Više od tisuću ruskih sportaša koji su se natjecali u ljetnim, zimskim i paraolimpijskim sportovima sudjelovalo je ili je imalo koristi od prikrivanja pozitivnih dopinških testova pod okriljem države, objavila je u petak Svjetska antidopinška agencija (WADA) drugi dio izvješća kanadskog sportskog odvjetnika Richarda McLarena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
GER, 36. Hallenmeeting Hochsprung mit Musik Arnstadt

Sustavno prikrivanje dopinga

U tom drugom dijelu izneseno je više detalja o razrađenoj mreži dopinga uz znanje države u Rusiji.

U izvješću se navodi kako je postojalo sustavno prikrivanje pozitivnih rezultata koje je dorađeno do olimpijskih igara 2012. u Londonu, te na svjetskom atletskom prvenstvu 2013. i na zimskim olimpijskim igrama 2014. Sočiju i da je više od 30 sportova, uključujući i nogomet, bilo uključeno u prikrivanje pozitivnih doping rezultata.

U izvješću se navodi kako je tehnika zamjene uzoraka urina korištena u Sočiju postala redovita praksa moskovskog laboratorija koji je radio s vrhunskim sportašima.

Također McLaren kaže u svom izvješću da su četiri ruska osvajača zlatnih medalja iz Sočija imali uzorke urina s fiziološki nemogućim razinama soli, dok za 12 ruskih osvajača medalja postoje dokazi da su varali s bocama koje su sadržavale njihov uzorak urina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu