Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ruska tenisačica nosila dres ruskog kluba u SAD-u i izazvala bijes: 'Ovo se neće ponoviti'

Ruska tenisačica nosila dres ruskog kluba u SAD-u i izazvala bijes: 'Ovo se  neće ponoviti'

Iskreno, bila sam iznenađena. Mislila sam da igračica shvaća da ne bi smjela, čak i ako podržava tu momčad, iskazivati svoje stavove u ovakvim vremenima, rekla je prva tenisačica svijeta Iga Swiatek

VIDEO

Kada je prije godinu dana Rusija napala Ukrajinu, njihovi sportski klubovi i reprezentacije izbačeni su iz svih međunarodnih natjecanja. Sportašima je bio zabranjen nastup na ZOI u Pekingu pod ruskom zastavom, a pod njom godinu dana ne igraju ni ruski tenisači i tenisačice. Ruska obilježja u potpunosti su zabranjena na teniskim mečevima, što vrijedi za natjecatelje i navijače.

Ruska tenisačica Anastasija Potatova ispala je iz trećeg kola Indian Wellsa izgubivši od Amerikanke Jessice Pegule, a u vrtlogu javnosti pojavila se iz drugog razloga. Naime, Ruskinja je uoči meča nosila dres ruskog kluba Spartaka iz Moskve, a mnogi su to protumačili kao podršku Rusiji.

Uzburkalo je to strasti na Indian Wellsu, a Potapovu je kritizirala prva tenisačica svijeta Iga Swiatek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iskreno, bila sam iznenađena. Mislila sam da igračica shvaća da ne bi smjela, čak i ako podržava tu momčad, iskazivati svoje stavove u ovakvim vremenima. Pričala sam s WTA i saznala da ovakvih situacija ne smije biti i uvjerili su me da će objasniti svima da ne smiju promovirati Rusiju. Nažalost, to se trebalo dogoditi puno ranije jer je u početku invazije vladao kaos u svlačionici - rekla je Poljakinja.

Potapova se branila kako dres nije imao nikakvu političku konotaciju niti je htjela ikoga provocirati. Dres je, kako tvrdi, obukla samo jer je velika navijačica ruskog kluba. Ipak, njezinu obranu nije ozbiljno shvatio WTA koji ju je upozorio da ju za sličan postupak sljedeći put čeka kazna. 

Tennis: BNP Paribas Open-Day 7

- WTA je formalno upozorio igračicu da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Ne očekujemo da će se ovakvo što ponoviti u budućnosti - piše u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...