Obavijesti

Sport

Komentari 4

S. Bilić: Protiv Rumunjske kao da je kvalifikacijska

S. Bilić: Protiv Rumunjske kao da je kvalifikacijska
5

Hrvatski izbornik Slaven Bilić okupio je igrače uoči prijateljske utakmice protiv Rumunja 11. veljače u Bukureštu. Utakmicu izbornik shvaća vrlo ozbiljno

VIDEO

Nemam novih informacija o Ćorlukinoj ozljedi, no uvjeren sam da nije ništa ozbiljno, izvijestio je Slaven Bilić o problemu s ozljedom Vedrana Ćorluke zbog koje je ranije izašao iz igre u nedjelju.
Kako se reprezentacija priprema za prijateljsku s Rumunjima?
- Još nisam imao sastanak s igračima. Inače imamo sastanak dva dana prije utakmice, ali sada ćemo imati tek u Rumunjskoj, jer tamo imamo više mira. O kapetanu ne moramo puno raspravljati. Za to su mi dovoljne dvije minute.
Koliko zna o Rumunjima i kako će Hrvatska igrati?
- Gledao sam ih u pet, šest utakmica. Daju ti loptu pa se povuku i čekaju, no imaju i faza kada dominiraju. Treba im nametnuti svoju igru, ali ne bezglavo i bez pretjeranog srljanja.
Što će u srijedu biti važnije, igra ili rezultat?
- Sve je važno i sve se može. Neću previše eksperimentirati. Igra je jednako važna kao i pobjeda, a istrčat će sastav koji bi vjerojatno istrčao da je kvalifikacijska utakmica. Kontradiktorno mi je pričati što je važnije jer jedno ide s drugim.
Do važne utakmice s Ukrajinom u lipnju je još puno. Hoće li Hrvatska biti tada puno drugačija od ove s Rumunjima?
- To se mora gledati pojedinačno jer, primjerice, Dudu će tada biti bolji nego sada. Zgodno mi je što prije Ukrajine igramo s Andorom. To je dobro.
Rumunji su priprema za Ukrajince. Koliko su te dvije reprezentacije slične?
- Po organizaciji i stilu su slične. Obje momčadi su dobre u prekidima i imaju brze kontre te odlične pojedince. Uz Rusiju su napravili najveći ligaški iskorak. Rumunjski su klubovi redovito u Ligi prvaka, a Ukrajinci više nisu u pretkolima. Prije nekoliko godina četvrtfinale Kupa Uefe je bilo Rapid - Dinamo, a to je strava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger