Obavijesti

Sport

Komentari 4

'S guštom bih Englezima opet zabio rukom! Nismo mi svjesni kako su veliki Messi i Ronaldo'

'S guštom bih Englezima opet zabio rukom! Nismo mi svjesni kako su veliki Messi i Ronaldo'

Nogometni vanzemaljac prije smrti je otkrio kako je trebao prijeći u Olympique iz Marseillea, ali ga je predsjednik Napolija prevario. Svoju je zemlju sam odvukao do naslova prvaka svijeta

VIDEO

Igrao je nogomet tako kao da mu je Bog čim se rodio dotaknuo lijevu nogu i učinio ju vanzemaljski dobrom (nije nadimak 'Mali zeleni' pao tek tako, bez veze).

Umro je veliki Diego Maradona!
Umro je veliki Diego Maradona!

Diego Armando Maradona (60) i narkoman i 'uličar' i nogometaš koji je bio toliko dobar da su u Argentini utemeljili njegovu crkvu (Iglesia Maradoniana), a napustio nas je 25. studenog 2020. nakon što je preminuo od posljedica srčanog udara u svojoj kući u argentinskom Tigreu u Buenos Airesu.

POGLEDAJTE VIDEO: Preminuo Diego Maradona


U istoj je utakmici dao najbolji gol svih vremena i najslavniji podli gol svih vremena. Jedno i drugo napravio je na Svjetskom prvenstvu na kojem je, kao nitko drugi prije ni poslije njega, svoju zemlju sam odvukao do naslova prvaka svijeta.

Englezima je jedan zabio nakon što je dvaput predriblao cijelu Veliku Britaniju po dužini pa po širini, a drugi je dao - rukom. I ne da ga nikad nije pekla savjest nego je u tom golu rukom uživao više nego u onoj genijalnoj egzekuciji.

'Ne vjerujemo da je još živ, pa on je na kokainu već 36 godina'
'Ne vjerujemo da je još živ, pa on je na kokainu već 36 godina'

Zato što je uvijek igrao da pobijedi (a la Jordan) i zato što se to Svjetsko '86 u Meksiku igralo jedva četiri godine nakon Falklandskog rata Engleske i Argentine.

Za France Football je dao veliki intervju u kojem se, među ostalim, prisjetio baš te mitske 1986., nerealiziranih transfera i dao svoj sud o najboljima koji danas trče nogometnim travnjacima.

- Bih li Englezima opet zabio rukom? Ne da bih im opet dao gol rukom nego nekad sanjam da to opet radim! Ne sanjam onaj gol kada sam ih sve driblao 60 metara pa zabio nego baš taj rukom! Samo što bih im danas zabio desnom, malo za promjenu - rekao je Maradona, ne bez grižnje savjesti nego s užitkom.

Kad je Zvone driblao Maradonu, a Goran ga učio tenis u Novom Vinodolskom: Ma on je moj idol
Kad je Zvone driblao Maradonu, a Goran ga učio tenis u Novom Vinodolskom: Ma on je moj idol

- Što u karijeri nisam postigao? Nisam ostvario transfer koji sam želio. U ljeto 1988. kaže mi predsjednik Napolija Ferlaino 'Ako nam osvojiš europski trofej onda si za ovaj grad i ove ljude napravio sve što se može napraviti i pustit ću te da odeš. Tada je Olympique Marseille bio pun love. Nazvao me predsjednik Tapie i rekao 'Dat ću ti duplo više nego što imaš u Napoliju'.

Diego je odgovorio 'Vidimo se čim završi sezona', s Napolijem osvojio Kup Uefa (današnja Europska liga) pa se otišao pozdraviti s Ferlainom, a Talijan krenuo u karusel laži.

- Ja njemu 'Evo ruka, hvala vam za sve ove divne godine, gospodine predsjedniče', a on meni: 'Ma neee, krivo si me shvatio, nisam tako mislio, ne da baš odmah odeš, bla-bla'... Slagao me, prevario me baš gnjusno. A imao sam ugovor s njima i nisam mogao nigdje drugdje. Eto, zbog toga mi je žao. Stvarno sam za taj klub, grad i narod dao sve. A Ferlaino me držao još dvije godine unatoč obećanju.

Pokretanje videa...

PREMINUO MARADONA 01:22

Nogomet danas?

- Nismo svjesni koliko su veliki Leo i Cristiano. Nogomet danas to su Messi i Ronaldo, Ronaldo i Messi... Dimenzija za sebe, daleko iznad svih ostalih. Tek kad više ne budu igrali shvatit ćemo kakve smo igrače godinama gledali i u kakvom smo nogometu uživali - rekao je Maradona.

'Mali zeleni' koji je i s pivskim trbuščićem bio nogometaš posebne dimenzije, nedostižne za sve ostale, možda čudesne igrače, ali ipak - samo smrtnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?
STIGLA NOVA TUŽBA

Sud naredio: Sačuvajte Diegovo tijelo! Morat će ga ekshumirati?

Magalí Gil, djevojka koja tvrdi da je kći Diega Maradone, dvije godine bori se za dokazivanje očinstva, a zbog njene tužbe tijelo legendarnog nogometaša još ne smije na kremiranje

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!
NEVJEROJATNO

VIDEO: Diego Maradona prije operacije pio i pušio na zabavi?!

Snimka je navodno nastala nekoliko dana prije operacije kod mozga, a Diego je okružen alkoholom i cigaretama. Ispred Maradone se vidi čaša piva i nekakve tablete, dok je pjevao u veselom društvu
Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke
BILI SU SKUPA 24 GODINE

Bivša žena i kćeri u šoku! Diego Maradona izbacio ih iz oporuke

Bitka oko nasljedstva je tek počela, a prema navodima argentinskih medija Maradona je iz oporuke isključio svoje dvije kćerke koje je dobio u braku s jedinom zakonitom suprugom Claudijom