Obavijesti

Sport

Komentari 114

S kim će Dalić na Island? Evo kako bi trebao izgledati sastav

S kim će Dalić na Island? Evo kako bi trebao izgledati sastav
1

Kalinić - Jedvaj, Ćorluka, Vida, Pivarić - Badelj, Kovačić, Bradarić - Pjaca, Kramarić, Perišić. To bi trebala biti udarna postava protiv Islanda u kojoj bi izbornik Dalić trebao odmoriti sve umorne, ozlijeđene i kartonirane

VIDEO

Teoretski, Hrvatsku još samo visoki poraz od Islanda te visoka pobjeda Nigerije nad Argentinom može skinuti s prvoga mjesta u grupi i izbornik Zlatko Dalić ima slatke brige kako sastaviti momčad za ogled s Islandom u zadnjem kolu u Rostovu. Prvo mjesto je praktično osigurano i sada može prošarati momčad našim “rezervistima”.

Međutim, odmah u startu izbornik je otklonio bilo kakvu mogućnost kalkulacija oko biranja protivnika. Sastav će ispremiješati kako bi maksimalno spremni čekali nastavak natjecanja u nokaut fazi.

- Nama je utakmica osmine finala najvažnija i moramo misliti samo na sebe. Sigurno neću koristiti igrače koji su načeti ozljedama i kojima treba odmor te one koji imaju kartone - kazao je izbornik.

U prijevodu, izbornik će izmiješati sastav, odmoriti neke igrače, bez obzira što Nigerijci mislili o tome. Uostalom, kad će ako ne sad, ovo mu je prva i zadnja prilika do kraja turnira. I da odmori one koji iznose najveći teret na svojim plećima, ali i da pruži priliku onima koji manje igraju, da i oni osjete radost nastupa na Mundijalu.

- Izbornik će odlučiti što je najbolje za momčad. Sami smo omogućili da možemo imati više opcija, da možemo neke igrače odmoriti i poštedjeti utakmice protiv Islanda - rekao je Vedran Ćorluka, jedan od onih koji bi trebali zaigrati.

Dvije su moguće vartijante u glavi Zlatka Dalića. Prva je odmoriti samo kartonirane i ozlijeđene (Brozović, Rakitić, Mandžukić, Rebić, Vrsaljko...), a druga da promijeni - sve! Počevši od golmana Subašića, kojeg će zamijeniti Kalinić.

Ako ćemo se malo poigrati i staviti se u ulogu izbornika te izabrati sastav, recimo da bi na bokovima bili Jedvaj i Pivarić, a na stoperima Ćorluka i Vida, koji je ipak imao nešto lakše klupsko proljeće od Lovrena. Iako, opcija može biti i Duje Ćaleta-Car, pa da se obojica odmore... U veznom redu sigurni bi trebali biti Badelj i Kovačić, a treći veznjak prije će biti Filip Bradarić nego Luka Modrić, kojem je predah itekako potreban. Napadačku trojku činili bi Marko Pjaca, Andrej Kramarić i Ivan Perišić. Taj je neumoran...

- Ako ovako nastavimo, budemo li dobro trenirali, sve je moguće na ovom SP-u. Treba nastaviti u ovom tempu, a sad imamo i tu privilegiju da možemo odmoriti neke igrače. Nekima smo bili favorit iz sjene, a sad neki mijenjaju mišljenje, kao da izlazimo iz te sjene. Ali kažem, mi moramo ostati koncentrirani na ono što radimo i nastaviti u ovakvom ritmu - kazao je Ivan Perišić.

Bilo bi to lakše u punom sastavu, ali i “rezervisti” su se znali iskazati. Protiv Španjolske na Euru, recimo...

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske