Sport

Komentari 1

S pet godina je prvi put sjeo na motor. Sada ga je odveo u smrt

S pet godina je prvi put sjeo na motor. Sada ga je odveo u smrt

Jason Dupasquier bio je veliki talent, a na tomu je i ostao jer je njegov mladi život ugašen nakon teškog pada na kvalifikacijama za VN Italije u Firenci...

Danas se motociklistički svijet zavio u crno kada su se obistinile najcrnije prognoze o zdravstvenom stanju mladog Jasona Dupasquiera (19) koji je, naime, podlegao teškim ozljedama glave koje je zadobio prilikom pada na kvalifikacijama Moto 3 serije na stazi Mugello u Firenci.

Utrka je, inače, startala prema rasporedu, a na njoj nije nastupio Tom Lüthi, Jasonov prijatelj, mentor i sunarodnjak. Njegova smrt je prva na utrkama svjetskog prvenstva u motociklizmu otkako je 2016. u Barceloni poginuo domaći predstavnik Luis Salom.

Rastao uz svog idola

Jason Dupasquier se na motociklističkoj sceni pojavio 2017., tada se kao 16-godišnjak kvalificirao za juniorski 'Rookie cup' pa je već bilo jasno da se radi o nevjerojatnom talentu, potencijalnom nasljedniku Toma Lüthija. 

A upravo se to i dogodilo, Jason se prošle godine pojavio Svjetskom kupu, s Lüthijem kao mentorom. Naime, veteran i tinejdžer imaju istog menadžera te treniraju zajedno. Također je i prva pridošlica u svjetsko motociklističko prvenstvo iz Švicarske nakon punih devet godina, a to je sve postigao nakon samo šest godina 'na asfaltu'.

Krv nije voda

Dupasquier je prvi put sjeo na motocikl s pet godina. Njegov je otac Phillipe, naime, radio za KTM te bio jedan od najboljih švicarskih 'off-road' vozača ikada. Također je bio jedan od najboljih u svijetu u MTC-u (Motocross World Championship) gdje je osvajao uzastopne nacionalne titule. Osim njega, motociklizmom se bave i njegov mlađi brat Bryan (16) te starija sestra Alyson (23).

Rodio se s 'benzinom u krvi', bio je ovisnik o adrenalinu i brzoj vožnji, a od toga je u konačnici i preminuo.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

 

Najčitaniji članci