Obavijesti

Sport

Komentari 38

Još je povećao prednost: Ivica i u spustu bolji od Svindala

Još je povećao prednost: Ivica i u spustu bolji od Svindala
4

Ivica Kostelić nastavio je sa siječanjskom berbom bodova. Nakon pobjede u Super G-u Profesor je na legendarnom spustu u Kitzbühelu osvojio 11. mjesto

VIDEO

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nastavio je s odličnim nastupima u austrijskom Kitzbühelu. Na legendarnom spustu na Streifu Profesor se 'počastio' novim važnim bodovima u utrci za Veliki kristalni globus, no što je najvažnije Ivica je povećao ukupnu prednost nad prvim pratiteljem Akselom Lundom Svindalom na velikih 265 bodova.

Kostelić je nakon veličanstvene pobjede u Super G-u osvojio 11. mjesto u spustu i s novih 24 bodova učvrstio se na vrhu s 850 bodova.

- Mnogi me pitaju imam li vremena za slavlje nakon jučerašnje pobjede. Vremena za slavlje nemam i uopće o tome ne razmišljam jer danas je bila teška utrka a i sutra je vrlo važan slalom. Jučerašnja pobjeda mi je sigurno veliki poticaj za slalom a i crveni broj treba obraniti - rekao je Kostelić koji već u nedjelju u slalomu ima priliku osvojiti hrpu bodova obzirom da se današnji spust boduje za klasičnu kombinaciju.

Vremena za slavlje nemam i uopće o tome ne razmišljam, rekao je Ivica

Ivica je poznati spust, na kojem je upravo prošle godine napravio najbolji rezultat (7. mjesto), odvozio sigurno, bez velike greške ostavivši iza sebe mnoge jače spustaše od sebe. Ali, i glavne konkurente za naslov, Svindala (17.)i Zurbriggena (13.). Kostelić je krenuo šesti, a na prvom prolazu je zaostao 0.35 sekundi. Kao i jučer, srednji dio staze odvezao je odlično s 0.26, odnosno 0.09 sekundi prednosti, da bi u cilj ušao s 0.26 sekundi zaostatka. U zadnjem dijelu staze dosegao je brzinu od 139.9 km/h.

- Danas je staza dosta bolja, izgleda da je ravnana nakon treninga i puno je lakša. Tamo gdje sam jučer pogodio pobjedu, baš na tom mjestu, danas nisam bio najbolji. Meni je Streiff vrlo zvučan i puno mi znači. A najvažnije je doći neozlijeđen u cilj. Evo i Natko je danas pao, ali na sreću „Predeku“ nije ništa - rekao je Kostelić koji je za razliku od jučerašnjeg Super G-ja donji dio staze odskijao malo sporije.

Najvažnije je doći neozlijeđen u cilj. Evo i Natko je danas pao, ali na sreću „Predeku“ nije ništa

Kiks dvojice Ivičinih pratitelja iskoristio je Švicarac Didier Cuche koji je maestralno odskijao te deklasirao konkurenciju sa gotovo sekundu prednosti pred Amerikancem Bodeom Millerom. Treće mjesto iznenađujuće je zauzeo Francuz Adrien Theaux.

Ružan pad Natka , odskijao do cilja bez ozljeda

Natko Zrnčić-Dim doživio je ružan pad nakon što mu je proklizala skija. U jednom trenutku ga je u zavoju 'katapultiralo' u zrak te se neugodno dočekao na leđa. Nasreću, Natko je prošao bez ozljeda te se mirno odvezao do cilja.

- Dobro se osjećam. Izgleda da mi je skija nakon jedne kvrge jako zahvatila stazu i jednostavno me bacila u zrak. Dobro sam prošao, samo s malim šokom. Pad se dogodi iako uvijek vozim isto i onda se dogodi neka greška. A poslije greške dolaze padovi - rekao je Zrnčić-Dim.

Ivica među favoritima za osvajanje nedjeljne klasične kombinacije

Vrlo dobro 11. mjesto  bit će velika prednost Ivici Kosteliću uoči nedjeljnog slaloma koji se boduje za klasičnu kombinaciju obzirom da su najjači 'kombinatorci' Zurbriggen i Janka iza Profesora. Jedini koji se može umiješati je Bode Miller koji je spust završio kao drugi.

Spust skijaša u Kitzbühelu, rezultati:

1. Didier Cuche (Švi) 1:57.72

2. Bode Miller (SAD) +0.98

3. Adrien Theaux (Fra) +1.18

4. Mario Scheiber (Aut) +1.36

5. Peter Fill (Ita) +1.38

...

11. Ivica Kostelić (Hrv) +1.91

...

49. Tin Široki (Hrv) +9.33

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 850

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 585

3. Didier Cuche (Švi) 573

4. Silvan Zurbriggen (Švi) 529

5. Romed Baumann (Aut) 456

LIVE

Niz Streif se spustilo prvih 30 skijaša. Teško će preostalih 25 ozbiljno ugroziti poredak prvih 15 skijaša. Tin Široki kreće posljednji 56.

Francuz Adrien Theaux priredio je pravo iznenađenje sa startnim brojem 28. Kad se već mislilo da su postolja osigurana, Theaux je nevjerojatnom vožnjom osvojio treće mjesto s 1.18 sekundi zaostatka za Cucheom. Time je Ivicu pogurao iz Top 10.

Iskusni spustaš Erik Guay nije briljirao. Niz Streif se spustio s velikim zaostatkom od 2.54 sekundi zaostatka što mu je bilo dovoljno za samo 15. mjesto.

Natko Zrnčić-Dim doživio je neugodan pad na sredini staze i završio je u ogradi. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Natko je dobro. Na skijama se spustio do cilja.

Georg Streitberger odskijao je identično vrijeme kao Ivica te zajedno dijele deseto mjesto s 1.91 sekundi zaostatka za vodećim Cucheom.

Talijan Cristoph Innerhoffer priredio je malo iznenađenje sa startnim brojem 24 te je odlično odvoženim donjim dijelom zauzeo peto mjesto sa sekundom i pol zaostatka.

Najjači spustaši su odradili svoje nastupe. David Poisson nije ugrozio Ivičinu poziciju zauzevši 15. mjesto. 

Šesti u ukupnom poretku Carlo Janka vrlo loše je odradio svoj nastup te je sa skoro tri sekunde zaostatka završio na slabom 14. mjestu.

Kreće Aksel Lund Svindal. No, očigledno je da Norvežanin nije na očekivanoj razini. Najveći ivičijn konkurent kasni na svim prolazima te u ciljnu ravninu ulazi kao 13. s dvije i pol sekunde zaostatka. Ivica Kostelić još će povećati prednost nad prvim pratiteljem.

Još jedan Austrijanac pokušava skinuti Cuchea s vrha, no Mario Scheiber je odskijao dovoljno za treće mjesto iza Millera.

Klaus Kroell nije blistao, ali je sekunda i 78 stotinki zaostatka bilo dovoljno da se plasira ispred Ivice na sedmom mjestu. Kostelić je trenutno deveti.

Prekaljeni Didier Cuche maestralno je odvozio cijelu duljinu staze i svrgnuo Millera s trona s velikih 0.98 stotinki prednosti.

Niz stazu se spustio jedan od glavnih Ivičinih konkurenata za Veliki kristalni globus Silvan Zurbriggen. Na prvom prolazu ima 0.22 stotinke zaostatka. Na drugom i trećem prolazu je povećao zaostatak za Millerom, no još uvijek je u igri dobar plasman. Na zadnjem prolazu zaostaje 0.94 sekunde, više od Ivice. Zurbriggen je sedmi, odmah iza Ivice. Odlična vijest za Kostelića koji je jednog konkurenta 'spremio' iza sebe.

Jedan od najboljih spustaša Michael Walchoffer, izgubio je na jednom zavoju ranvotežu i pao. No, srećom bez težih posljedica.

Slovenac Andrej Jerman nije ozbiljno ugrozio Kostelićevu poziciju završivši na desetom mjestu. Ivica za Millerom ima zaostatak od 0.93 sekundi.

Talijan Peter Fill nakon zaostatka na početku staze, brži je od Millera na srednjem i donjem dijelu, ali se na kraju plasirao na drugo mjesto iza Amerikanca.

Patrick Kueng ima veliki zaostatak od dvije sekunde. Ivica je i dalje vrlo dobar peti. Kao i Kueng, Andrej Šporn se također plasirao iza Kostelića na šestom mjestu.

Bode Miller ponovo 'ide na glavu'. Na prva dva prolaza ima prednost. Na trećem ju je povećao na više od pola sekunde. Na zadnjem prolazu ostalo mu je još 3 desetinke prednosti. Amerikanac odlično vozi. Miller je prvi s 0.66 stotinki pred Heelom!

Rommed Baumann ugurao se na treće mjesto ispred Ivice sa samo devet stotinki prednosti. Osborne-Paradis prvi je skijaš koji je morao odustati.

Austrijanac Werner Heel uvjerljivo se spustio niz Streif te je sa samo stotinkom prednosti pred Hoffmanom preuzeo prvo poziciju.

Kostelić je i dalje drugi. Steven Nyman završio je na šestom mjestu. 

Kreće Ivica Kostelić! Vrlo dobro skija skija, ima 0.35 sekundi zaostatka na prvom prolazu. Na srednjem dijelu opet je briljantan! Ima prednost na trećem prolazu od 0.26 sekundi, na trećem mu je ostalo još devet stotinki. Vozi 139 na sat. Ivica je drugi s 0.26 sekudni zaostatka. Još jedna vrlo dobra Ivičina vožnja.

Spustio se Thobias Grünenfelder, no s 2.28 zaostatka za vodećim teško će napraviti dobar rezultat. Yohan Clarey iz Francuske posljednji je skijaš prije Ivice Kostelića. Završio je 3. za zaostatkom od dvije sekunde.

Krenuo je spust u Kitzbühelu.  Prvi sa starta je krenuo Šveđanin Hans Olsson i zamalo je završio u ogradi, no izvukao se i sigurno završio trku. Ambrossi Hoffman očekivano je uvjerljivo odskijao brže od Olssona s više od tri sekunde prednosti. Yannick Bertrand  solidno je odvozio trku i ugurao se između dvojice skijaša.

Ivica baš u Kitzbühelu napravio najbolji spustaški rezultat karijere

Prije točno godinu dana Ivica Kostelić spustio se niz strmu stazu u Kitzbühelu i ostvario rezultat karijere u spustu - sedmo mjesto. Samo godinu dana kasnije, stvari su se okrenule naglavačke, a Ivica je postao je jedan od glavnih 'faca' u brzim disciplinama. Jučerašnja pobjeda Ivice u Super G-u pokazala je da je za njega sve moguće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger