Obavijesti

Sport

Komentari 72

Sad slijedi ono pravo: Vratit ćemo Španjolcima u finalu Eura

Sad slijedi ono pravo: Vratit ćemo Španjolcima u finalu Eura
1

Bila je ovo utakmica Igora Karačića (22-22) protiv cijele španjolske reprezentacije, a u igri jedan na sedam teško možete pobijediti. No susret je pokazao da Hrvatska nema samo osam igrača, već puno više

VIDEO

Sedam utakmica, šest pobjeda i remi. Eto, to je učinak Hrvatske na ovom Euru. Sjetite se samo prvenstva u Njemačkoj, 2007. Hrvatska je igrala daleko najbolji i najljepši rukomet, gazila je sve pred sobom, a onda smo u četvrtfinalu naletjeli na Francuze. Prvenstvo smo završili s jednim jedinim porazom, dok su u polufinale ušle momčadi s tri poraza. 

POGLEDAJTE VIDEO I SAZNAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA: 

Uostalom, ionako su Norvežani ti koji će odlučiti s kim žele igrati u polufinalu. Tako da je sasvim svejedno jesmo li prvi ili drugi u skupini. Bila je ovo utakmica u kojoj je igrao Igor Karačić protiv cijele španjolske reprezentacije. I takvi, s jednim raspoloženim igračem nismo izgubili od Španjolske, koja je sve gazila na ovom turniru. 

No ova utakmica (22-22) je pokazala da Lino nema osam igrača, kao što se mislilo, već puno više. Pokazala je da je Brozović sjajan dobitak jer kad je ušao donio je preokret. Pokazala je da se Mamić diže i da igra fenomenalnu obranu. Pokazala je, na kraju, da je Hrvatska izrazito moćna i kad nema Luke Cindrića, jednog od najboljih vanjskih igrača svijeta. 

Beč: Hrvatska i Španjolska susreli se u posljednjem kolu drugog kruga Europskog prvenstva

Ova utakmica je pokazala da Hrvatska, kad igra ozbiljnu obranu, može svakoga pobijediti u 15 minuta. Jer, ruku na srce, nije ovo bila ona ratnička obrana, kakvu smo igrali cijeli turnir. Nije se igralo 5-1, nije igrao Duvnjak kao taj prednji. I to je OK, zna Lino zašto je odmarao najboljeg igrača. 

Na današnji dan, prije točno 16 godina, Hrvatska je prvi put na velikim natjecanjima pobijedila Španjolsku. Junak je bio Ivano Balić, koji je u zadnjoj sekundi zabio s deset metara. I sad je Ivano bio na utakmici, u poluvremenu se spustio do centra uručiti nagrade sretnim gledateljima, a dvorana je 'eksplodirala'.  Ono što je tada bio Ivano Balić, to je danas bio Igor Karačić. Igrao je veličanstveno, a susret je završio s deset golova.

Španjolci su, a takvi su uvijek, igrali dosta prljavo, pogotovo Morros, koji podlo udara pod rebra. Uostalom, taj Morros je uništio Davora Dominikovića, kada mu je podmetnuo bočicu s urinom, zbog koje je Dominiković pao na doping testu i bio je suspendiran. Kasnije se saznalo da je to bio uzorak Morrosa, no cijelo je vrijeme, onako, pokvarenjački, šutio. Naravno, nikad se nije ispričao. 

Beč: Hrvatska i Španjolska susreli se u posljednjem kolu drugog kruga Europskog prvenstva

- Ma, sve će biti ok, bez brige - rekao je Cindrić u prolazu.

Nadamo se, zapravo, uvjereni smo da će biti i sve u redu s Igorom Karačićem, koji je susret završio s hladnim oblogom na koljenu. Jer, u suprotnom, jao si ga nama. 

Karavana  seli u Stockholm, gdje igramo najvažniju utakmicu na Euru. Norveška ili Slovenija, svejedno. Hrvatska je pokazala da se može nositi sa svakim. I zato, pustite Španjolce, imamo ih vremena pobijediti. I to već na ovom Euru. U finalu. 

POGLEDAJTE VIDEO I SAZNAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović