Sport

Komentari 3

Šafarić: Ovo mi je bila možda i najstresnija sezona u karijeri

Šafarić: Ovo mi je bila možda i najstresnija sezona u karijeri

Kad si igrač, ti određuješ tijek utakmice, no kad si na poziciji sportskog direktora, ne ovisiš o sebi. Ovisiš mnogo o igračima, o stožeru. Bio sam pomoćni trener, ali ova uloga je mnogo teža, kaže nam HNL ikona Šafarić

Nogometaši Varaždina uspjeli su što ni jednom klubu u hrvatskom nogometu nije pošlo za rukom, odnosno nogom. Nakon sam jedne sezone, vratili su u 1. HNL.

POGLEDAJTE VIDEO: Stadion Varteksa

Pobjedom 2-1 protiv Dugopolja u 29. kolu, kolo prije kraja osigurali su naslov. Emotivno su to slavlje proživjeli navijači, igrači, trener Mario Kovačević i članovi uprave kluba.

Jedan od najemotivnijih bio je Nikola Šafarić, legenda 1. HNL, koji je ove sezone u ulozi sportskog direktora kluba.

- Meni je ovo bila najstresnija sezona u cijeloj karijeri. Bilo je mnogo odricanja, stresa, neprospavanih noći i teških situacija. Kad uložiš cijelog sebe, to su najljepši trenuci u karijeri. Za takve trenutke se radi i ovo mi je jedno i najsretniji trenutak u karijeri - sretan je bio Šafarić, koji je u svojoj nogometnoj karijeri igrao za Međimurje, Varteks, Rijeku, Slaven Belupo i slovenski Zavrč.

Jedno vrijeme je bio i pomoćni trener kad su Varaždinci igrali 2. HNL, prije nekoliko godina, no ističe da je količina stresa u njemu ove sezone bila abnormalna. 

- Kad si igrač, ti određuješ tijek utakmice, no kad si na poziciji sportskog direktora, ne ovisiš o sebi. Ovisiš mnogo o igračima, o stožeru. Bio sam pomoćni trener, ali ova uloga je mnogo teža - dodao je Šafarić.

Ulaskom u 1. HNL Klubu će na račun sjesti značajnija novčana sredstva od TV prava.

- Danas je vrijeme za feštu i moramo se isprazniti, no već od sutra moramo početi raditi. Definitivno da s više novaca od TV prava imate bolju startnu poziciju. No, i drugi klubovi u 1. HNL će dobiti novac od TV prava, pa i više od nas. Mislim da smo na dobrom putu, samo moramo nadograđivati klupsku priču - dodao je Šafarić.

Inače, varaždinski nogometaši neće imati mnogo vremena za odmor nakon posljednjega kola kod Dubrave jer sezona počinje već 16. srpnja, pa će pripreme za novu sezonu započeti već drugog tjedna u lipnju.

Ono što smo sigurni, bez obzira koliko su Varaždinci kvalitetom iskakali u 2. HNL, to neće biti dovoljno za 1. HNL. Kako će Šafarić, uprava i trener Kovačević složiti kadrovsku križaljku, vidjet ćemo.

No, u ono što smo sigurni: žele li Varaždinci biti konkurentni moraju dovesti oko sedam, osam kvalitetnih prvoligaških igrača. U suprotnom će plesati samo jedno ljeto.

Najčitaniji članci