Obavijesti

Sport

Komentari 18

Sagosen i družina deru i dalje: Island nije imao nikakve šanse!

Sagosen i družina deru i dalje: Island nije imao nikakve šanse!
1

Iako to rezultat baš i ne sugerira, bila je to utakmica koja je bila gotova već prije samog početka, a onda znate o čemu pričamo. Norvežani su na kraju pobiejdili s 31-28...

VIDEO

Ubojiti, efikasni i neumoljivi! Jel' njima itko išta može? Island sigurno ne može. Rukometaši Norveške pobijedili su Islanđane i tako gotovo osigurali polufinale Europskog prvenstva, a da to bude službeno, moraju navijati za pobjedu Švedske protiv Mađarske, ili jednostavno čekati posljednje kolo.

Pokretanje videa...

05:02

Iako to rezultat baš i ne sugerira, bila je to utakmica koja je bila gotova već prije samog početka, a onda znate o čemu pričamo. Čvrsta igra te brzi i siloviti napad opet su bili formula za razbijanje od samog početka. Norveška je imala vodstvo od 7-0, a Islanđani su prvi gol dali tek u osmoj minuti. Izgledalo je kao da seniori igraju protiv kadeta, u jednom trenutku čak i neugodno za gledati. Iskaljivali su se Norvežani, zabijali su odakle god su htjeli, a protivnici su sve u nevjerici promatrali.

Na predah su otišli s 19-12, ali Christian Berge poručio je svojim rukometašima da ipak budu milostivi i malo smanje gas. To su i napravili te je Island došao do zraka i do kraja utakmice su cijelio vrijeme bili na tri, četiri razlike, ali ipak nisu imali snage za nešto više. Na kraju su Norvežani pobijedili 'samo' 31-28 pa obzirom na predstavu u prvom poluvremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaista imponira njihova igra u kojoj od prve do posljednje minute 'tuku' u obrani i natrčavaju protivnike. Njihovi napadi trajali su danas upola kraće nego islandski, ali zato su bili učinkovitiji. Imaju sigurno najjaču kontru i polukontru u svijetu i tome im nitko nije konkurentan, a do toga dođu granitnom obranom.

Teško je reći je li može itko parirati ovakvoj Norveškoj koja vam utjera strah u kosti i prije početka utakmice, ali nadamo se da se nećemo s njima sresti prije finala.

Dodajmo kako je Island ovim porazom i definitivno ostao bez šansi za polufinale. Najbolji kod njih bio je Gudmundsson s pet golova, a Gunnarsson je dodao četiri.

Handball - 2020 European Handball Championship - Main Round Group 2 - Norway v Iceland

I pitanje za nula kuna: Tko je bio najbolji strijelac kod Norveške? Sander Sagosen. Jedan od najboljih igrača svijeta je zabio devet golova i tako vjerojatno i potvrdio titulu najboljeg igrača prvenstva. O'Sullivan je dodao šest, a Jondal i Reinkind četiri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović