Obavijesti

Sport

Komentari 57

Said: Može Soudani pričati što želi, vidjet ćemo sve na terenu

Said: Može Soudani pričati što želi, vidjet ćemo sve na terenu
1

Bit će jako teška utakmica, ali za nas je svaka teška jer u svakoj idemo po pobjedu, pa i protiv Dinama. Idemo hrabro, odigrati najbolje što znamo, i pokušati odnijeti pobjedu, kaže Said Ahmed Said.

VIDEO

Vidno mršaviji i spremniji pojavio se napadač Hajduka Said Ahmed Said na marketinškoj akciji Hajduka na splitskoj rivi.

Četiri kilograma manje u odnosu na jesenski dio sezone rezultat je analize njegovih tjelesnih karakteristika te novog plana prehrane koga se striktno drži.

- Uoči pauze obavili smo mjerenja i testove, zaključak trenera za kondicijsku pripremu i nutricionista bio je da moram malo smanjiti tjelesnu masu te da moram pripaziti na prehranu i izbjegavati slatko. Skinuo sam četiri kilograma, držim se individualnog plana prehrane koji su dobili svi igrači, i za sada se jako dobro osjećam - kaže Said, koji je golom u Vinkovcima potvrdio dobru formu uoči velikog derbija.

Doduše, neki su skloni umanjiti njegove golgeterske sposobnosti, predbacujući mu kako je većina golova koje je zabio bila lagana, 's crte'...

- Gol je gol, s crte ili s 30 metara, jednako vrijedi. Ako ja postižem lagane golove, što je onda radio Pippo Inzaghi cijelu karijeru. Čovjek je zabio 300 golova, osvojio Ligu prvaka, bio svjetski prvak..., a ne znam je li postigao ijedan gol van kaznenog prostora. Ne zamaram se previše kako ulaze, najvažnije je da ulaze. Sretan sam jer igram, imam više minuta nego prije, u dobroj sam formi, pobjeđujemo..., a to je, složit ćete se, jedino važno.

Zabio je Said u šest utakmica od dolaska Željka Kopića četiri gola i dva puta asistirao, no gol Dinamu nije spreman obećati.

- Nije važno tko će zabiti, što se mene tiče može i Karlo Letica u zadnjoj sekundi. Ne slave se golgeteri, nego momčad koja pobjedi.

Najbolji igrač Dinama Soudani najavio je pobjedu 3-0.

- Može on najaviti što god hoće, ali nije on Bog, na terenu ćemo vidjeti tko je bolji i tko će slaviti.

Iako je Dinamo daleko odmakao na ljestvici, Said ne smatra kako je sve gotovo.

- Još uvijek je dosta bodova u igri, i sve dok je tako, imamo priliku. Idemo po pobjedu u Zagreb, po smanjenje prednosti, pa ćemo se nadati da će oni izgubiti još negdje bodove. Znam da je prednost velika, ali, zar ćemo se predati na pola prvenstva? Oni su dobra momčad, jaki su na lopti, kupili su i neke nove igrače, prije svih Gavranovića. No mi moramo gore istrčati hrabro, hladne glave, pokazati naš karakter kao u Osijeku i Rijeci koje smo pobijedili u gostima. Znate kako se kaže u Italiji: "Non c'e due, senza tre", što u slobodnom prijevodu znači da ove dvije pobjede vrijede, ali puno više ako pobijedimo i u trećoj. Uostalom, zar prošle godine nismo već pobijedili u Maksimiru? Znači da znamo i možemo.

Cilj sezone je osvojiti trofej, a Rabuzinovo sunce je ipak puno bliže.

- Borit ćemo se mi na svim frontovima jednako. Kup je važan, dojam je da ga je lakše osvojiti, ali i u prvenstvu želimo napraviti korak naprijed, ako i ne osvojimo naslov, i druga pozicija je korak naprijed u odnosu na lani.

Napadač Hajduka raduje se derbiju i zbog velike podrške navijača koju Hajduk tradicionalno ima u Maksimiru.

- U Vinkovcima su napunili gostujuću tribinu, bit će ih sigurno i u Maksimiru. To više ne iznenađuje nikoga. Oni dolaze vidjeti našu pobjedu, mi ih čekamo, trebamo njihovu podršku s tribina, i nadam se da ćemo na kraju skupa slaviti.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu