Obavijesti

Sport

Komentari 61

Sammirova kineska avantura: 'Volio bih se vratiti u Dinamo'

Sammirova kineska avantura: 'Volio bih se vratiti u Dinamo'
1

ŽIVOT U LUKSUZU Imam privatnu kuharicu koja mi priprema brazilsku hranu, a imam i vozača. Kinezi? Super su, nisu zločesti kao Hrvati, rekao nam je Sammir

VIDEO

Pratim ja HNL i u Kini, kako ne, vidio sam da je i Hajduk bio prvi. Očito sam ja morao otići da bi se to dogodilo, sa smiješkom nam se javio Sammir (28) iz Nanjinga.

Posljednjih devet mjeseci bivši hrvatski reprezentativac član je Jiangsu Saintyja, na drugom je kraju svijeta, ali vrijeme provedeno u Dinamu ne želi i ne može zaboraviti.

- Volim Dinamo, volim Zagreb, ali jednostavno sam morao otići da probam i nešto drugo - kaže Sammir nepune dvije godine nakon što je otišao iz Maksimira.

- Možda se jednom i vratim, tko zna?! Volio bih jednog dana opet zaigrati za Dinamo - iskren je Sammir.

Ademi je velik čovjek

Ostavio je u Dinamu i Zagrebu prijatelje, bivše suigrače. Jedan od njih proživljava posebno teške trenutke.

- Čuo sam za cijeli slučaj s Ademijem i jako mi je žao zbog svega. Ari je velik čovjek i velik igrač - istaknuo je Sammir.

U Nanjingu stanuje u luksuznom apartmanu na 29. katu nebodera, na raspolaganju mu je cijeli kat, kao i još neke pogodnosti koje imaju samo velike zvijezde.

"Iskreno, nisam baš ništa kineskog uspio naučiti u ovih devet mjeseci, preteško je" - u svlačionici se druži uglavnom sa strancima

- Kineska hrana mi baš i ne odgovara, dosta je drukčija od onoga na što sam navikao, ali imam svoju privatnu kuharicu, koja mi sprema brazilske specijalitete. Imam i privatnog vozača, on mi je stalno na raspolaganju, vozi me s treninga, na trening, u grad, kamo god treba - kazao je hrvatski Brazilac, a na opasku da sve to nema ni Neymar u Barceloni ravnodušno odgovara:

- Neka dođe k meni u Kinu pa će imati!

Luksuz dostojan najvećih zvijezda je tu, ali pri izlasku u grad nema “zvjezdanih” problema s navijačima.

- Nema tu zaustavljanja na ulici, traženja autograma i sličnih stvari. Ovo je grad od osam milijuna stanovnika, nitko ni na koga ne obraća previše pozornosti, pa tako ni na mene - kaže Sammir, koji je od dolaska u Kinu zabio četiri gola, ali i podijelio čak 11 asistencija suigračima.

Izvan terena najviše vremena provodi sa strancima.

Kinezi nisu zločesti

- Družim se s jednim Brazilcem, jednim Argentincem i dvojicom Islanđana. S Kinezima i ne baš, teško mi se sporazumijevati. Jezik je izuzetno težak, ne mogu baš reći da sam išta naučio od dolaska ovamo - priznao je.

"Volim Dinamo, kao i Zagreb, ali morao sam otići i isprobati nešto malo drukčije" - nakon Španjolske preselio se u Kinu

Iako se ne druži s njima, cijeni Kineze...

- Kakvi su? Super, nisu zločesti kao Hrvati - nasmijao se Sammir sjetivši se kritika koje su ga pratile u onih sedam hrvatskih godina.

Do prvog trofeja u Kini Sammir bi mogao doći do kraja studenog. U finalu kupa njegov Jiangsu Sainty igra protiv Shanghai Shenhue, u kojem su Demba Ba i Tim Cahill. A onda bi se mogao i vratiti u Europu. Dinamo? Kako je i sam rekao, tko zna...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe