Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Samo s najboljim igračima možemo pobijediti Dinamo'

'Samo s najboljim igračima možemo pobijediti Dinamo'
1

Ugledni nizozemski novinar potvrdio nam je da se u Ajaxu još uvijek pribojavaju Dinama bez obzira što Modri igraju bez Mandžukića, Badelja i publike

VIDEO

Večerašnja utakmica protiv Ajaxa (19.00) posljednja je prilika skupim Dinamovim zvijezdama za spas sezone. Izgube li večeras 'modrima' utakmice s Anderlechtom i Temišvarom nemaju baš nikakvo značenje. Uefa je oduzimanjem tri boda bacila "modre" u nezavidnu poziciju, iako još nije sve izgubljeno.Pobijedi li Dinamo danas nizozemsku momčad, opet će imati realne izglede za drugi krug. No, pitanje je samo mogu li maksimirske "zvijezde" u tome uspjeti. Krunoslav Jurčić neće moći računati na Marija Mandžukića, najboljeg igrača, te Milana Badelja, koji je ove sezone dirigira vezom.
- Hendikep je igrati bez njih, ali igrači koji će igrati umjesto njih moraju ih nekako nadoknaditi - rekao je Dinamov trener.
Po tko zna koji put priliku će dobiti Sammir. Vječiti maksimirski talent siguran je u prvoj momčadi, iako nitko nije siguran kako će on odigrati. U pravim utakmicama se skrivao, nije ga bilo.
- Pamtim Sammira iz prve utakmice, on je vrlo dobar igrač - nahvalio je Brazilca igrač Ajaxa Emmanuelson.
Dinamo mora srušiti i jednu tradiciju, u Zagrebu Ajaxu još nisu zabili gol. U prvoj utakmici 1998. odigrali su 0-0, a prije dvije godine Nizozemci su pobijedili 1-0. U tom dijelu vrijeme je da se pokaže i Dimitrios Papadopoulos, koji bi mogao dobiti priliku od prve minute. Grčki napadač zarađuje 650.000 eura na godinu, a zasad nije opravdao ni centa.
Ajax, pak, u Zagreb dolazi u odličnom raspoloženju nakon uvjerljive pobjede nad Feyenoordom. Njihov rast u formi počeo je upravo s pobjedom nad Dinamom. No, tada je Jol na teren po prvi put ove sezone poslao formaciju 4-3-3 i tako iznenadio Jurčića.
- Jol neće previše mijenjati sastav u odnosu na pobjedu u Amsterdamu, no sigurno neće igrati u istom sustavu. Naš trener vratit će se na sigurnijih i kompaktnijih 4-4-2. Jedina veća promjena mogla bi biti povratak Gabrija koji se u potpunosti oporavio od ozljede. Sigurno je i da Jol neće odmarati igrače. Europa je Ajaxu prevažna, a samo najjača momčad može još jednom pobijediti Dinamo - rekao nam je urednik Ajax Lifea, portala koji blisko surađuje sa slavnom nizozemskom momčadi.
Potvrdio nam je i kako su nogometni stručnjaci pa i javnost te novinari u Nizozemskoj više očekivali od Dinama u Amsterdamu. Momčad Krune Jurčića razočarala ih je pristupom, a iznenadio ih je i sam Jurčić i njegov agresivni stil vođenja momčadi.
- Dinamu hitno treba pobjeda, a Ajax bi bio zadovoljan i bodom pa Jol neće previše riskirati. No u Amsterdamu smo puno više očekivali od 'modrih'. Pogotovo od Pedra Moralesa i Marija Mandžukića. Vjerovali smo da su to najopasniji igrači, a nisu pokazali apsolutno ništa. No morate znati da je naša momčad odigrala najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone upravo protiv Dinama pa mi se čini da navijači ne misle da ćemo baš tako lako doći do pobjede na Maksimiru - priča nizozemski kolega.
A onda je i on poentirao pitanjem.
- Skače li vaš trener baš uvijek tako tijekom utakmice? Malo nas je iznenadio. Nikad nismo vidjeli tako nešto.
Da, kolega, Kruno uvijek tako skače. Danas će na praznom Maksimiru njegovo 'skakutanje' i vikanje biti još i upečatljivije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu