Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Samo Srbija s manje udaraca od nas, Ceballos prvo ime Eura

U većini statističkih rubrika nakon prvoga kruga Hrvatska je oko sredine, odskače tek mali broj udaraca na gol i Uremović koji ima najviše prekršaja na prvenstvu. A francuski golmani u tri utakmice bez obrane!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13 komentara

Hrvatska je nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine u Italiji i San Marinu završila deseta. Odnosno najbolja od tri posljednja u skupinama, jer Belgija i Srbija završile su nastup bez boda.

Naši su osjetno popravili statistiku u posljednjem sudaru i remiju 3-3 s Engleskom. Zabili su tako četiri gola, te iza sebe ostavili Francusku (3) i Srbiju (1), dok su najefikasnije reprezentacije Eura Njemčka s deset golova, te Španjolska i Rumunjska sa po osam.

Prvi je strijelac Nijemac Luca Waldschmidt iz Freiburga s pet golova, dok su njegov suigrač Richter i Talijan Chiesa zabili po tri.

Italija je ispala (i smijenila izbornika Di Biagia) unatoč tome što ima najviše udaraca na gol (67), ali samo 16 je išlo u okvir. Španjolska ima 65 udaraca (25 u okvir), Njemačka 53 (24), dok je Hrvatska na dnu. Ima 32 udarca (kao i Srbija, a više od Poljske s 18), ali samo devet u okvir gola. Samo Srbija uputila ih je manje - osam.

Dani Ceballos prvo je ime Eura. Sjajni Realov Španjolac ima najviše udaraca (14, od čega šest u okvir i dva gola), najviše stvorenih šansi (11), dodavanja (263, s 90 posto točnih), driblinga (13 od 15 pokušaja) i zarađenih prekršaja (11). 

Chiesa je pucao 14 puta (šest u okvir, ostao bez gola), Danac Skov 13 puta (tri u okvir, jedan gol), a od naših najpopasniji je bio Nikola Vlašić sa sedam udaraca (tri u okvir, dva gola). Brekalo je za dva gola pucao tek četiri puta (tri u okvir), dok su po tri udarca na gol uputili Šunjić, Jakoliš i Moro.

Austrija je promašila najviše zicera (6), Francuska i Engleska po pet (Moussa Dembele tri), a Hrvatska dva, oba Kulenović. Španjolska je čak četiri puta pogađala vratnicu ili gredu.

Nijemac Waldschmidt je uz pet golova stigao i kreirati deset šansi suigračima, kao i Talijan Barella, dok su od naših najbolji opet Vlašić i Brekalo sa po četiri stvorene šanse.

Naši su dodavali s 83 posto preciznosti (Engleska 90 posto, Španjolska 89...), imali su 26 driblinga od 49 pokušaja (Vlašić pet od devet), te u tri utakmice prosječno posjed lopte 43,4 posto.

Chiesa se našao u najviše duela (59), od čega je 29 dobio, a od naših Uremović (40, a 19 je dobio).

Hrvatska je primila osam golova koliko i Belgija, a više su primili Engleska (9) i Srbija (10). Francuska je primila samo jedan gol, i to iz jedinog udarca koji im je upućen u okvir gola! Dakle, francuski golmani u tri utakmice nisu imali ni jednu obranu!

Engleska, Francuska i Rumunjska uputila su tek 16 udaraca prema golu Francuza, dok su na hrvatski gol upućena 34 udarca (17 u okvir), a najviše na poljski - 82 (22 u okvir).

Rumunji su načinili 50 prekršaja (Cicaldu i Puscas po devet, koliko i Uremović), Talijani 44, Srbi 42, naši 33, a najmanje Englezi - 22. Austrijanci su pretrpjeli najviše faula (50), Talijani 43, naši 42 (Jakoliš šest), a najmanje Rumunji - 25.

Protiv Engleza i Nijemaca dosuđena su tri penala, protiv Hrvatske dva, a za Francusku i Austriju po dva.

Po deset žutih kartona zaradili su Belgijci i Poljaci, naši četiri, a Francuzi tek dva. Najviše obrana imao je poljski golman (15), najbolji postotak obrana (76,47 %) imaju Danci, a od naših Posavec je skupio pet obrana (50 posto), a Grbić dvije (40 posto).

Naši partneri pišu
Message