Obavijesti

Sport

Komentari 13

Samo Srbija s manje udaraca od nas, Ceballos prvo ime Eura

Samo Srbija s manje udaraca od nas, Ceballos prvo ime Eura
1

U većini statističkih rubrika nakon prvoga kruga Hrvatska je oko sredine, odskače tek mali broj udaraca na gol i Uremović koji ima najviše prekršaja na prvenstvu. A francuski golmani u tri utakmice bez obrane!

VIDEO

Hrvatska je nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine u Italiji i San Marinu završila deseta. Odnosno najbolja od tri posljednja u skupinama, jer Belgija i Srbija završile su nastup bez boda.

Naši su osjetno popravili statistiku u posljednjem sudaru i remiju 3-3 s Engleskom. Zabili su tako četiri gola, te iza sebe ostavili Francusku (3) i Srbiju (1), dok su najefikasnije reprezentacije Eura Njemčka s deset golova, te Španjolska i Rumunjska sa po osam.

Prvi je strijelac Nijemac Luca Waldschmidt iz Freiburga s pet golova, dok su njegov suigrač Richter i Talijan Chiesa zabili po tri.

Italija je ispala (i smijenila izbornika Di Biagia) unatoč tome što ima najviše udaraca na gol (67), ali samo 16 je išlo u okvir. Španjolska ima 65 udaraca (25 u okvir), Njemačka 53 (24), dok je Hrvatska na dnu. Ima 32 udarca (kao i Srbija, a više od Poljske s 18), ali samo devet u okvir gola. Samo Srbija uputila ih je manje - osam.

Dani Ceballos prvo je ime Eura. Sjajni Realov Španjolac ima najviše udaraca (14, od čega šest u okvir i dva gola), najviše stvorenih šansi (11), dodavanja (263, s 90 posto točnih), driblinga (13 od 15 pokušaja) i zarađenih prekršaja (11). 

Chiesa je pucao 14 puta (šest u okvir, ostao bez gola), Danac Skov 13 puta (tri u okvir, jedan gol), a od naših najpopasniji je bio Nikola Vlašić sa sedam udaraca (tri u okvir, dva gola). Brekalo je za dva gola pucao tek četiri puta (tri u okvir), dok su po tri udarca na gol uputili Šunjić, Jakoliš i Moro.

Austrija je promašila najviše zicera (6), Francuska i Engleska po pet (Moussa Dembele tri), a Hrvatska dva, oba Kulenović. Španjolska je čak četiri puta pogađala vratnicu ili gredu.

Nijemac Waldschmidt je uz pet golova stigao i kreirati deset šansi suigračima, kao i Talijan Barella, dok su od naših najbolji opet Vlašić i Brekalo sa po četiri stvorene šanse.

Naši su dodavali s 83 posto preciznosti (Engleska 90 posto, Španjolska 89...), imali su 26 driblinga od 49 pokušaja (Vlašić pet od devet), te u tri utakmice prosječno posjed lopte 43,4 posto.

Chiesa se našao u najviše duela (59), od čega je 29 dobio, a od naših Uremović (40, a 19 je dobio).

Hrvatska je primila osam golova koliko i Belgija, a više su primili Engleska (9) i Srbija (10). Francuska je primila samo jedan gol, i to iz jedinog udarca koji im je upućen u okvir gola! Dakle, francuski golmani u tri utakmice nisu imali ni jednu obranu!

Engleska, Francuska i Rumunjska uputila su tek 16 udaraca prema golu Francuza, dok su na hrvatski gol upućena 34 udarca (17 u okvir), a najviše na poljski - 82 (22 u okvir).

Rumunji su načinili 50 prekršaja (Cicaldu i Puscas po devet, koliko i Uremović), Talijani 44, Srbi 42, naši 33, a najmanje Englezi - 22. Austrijanci su pretrpjeli najviše faula (50), Talijani 43, naši 42 (Jakoliš šest), a najmanje Rumunji - 25.

Protiv Engleza i Nijemaca dosuđena su tri penala, protiv Hrvatske dva, a za Francusku i Austriju po dva.

Po deset žutih kartona zaradili su Belgijci i Poljaci, naši četiri, a Francuzi tek dva. Najviše obrana imao je poljski golman (15), najbolji postotak obrana (76,47 %) imaju Danci, a od naših Posavec je skupio pet obrana (50 posto), a Grbić dvije (40 posto).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe