Obavijesti

Sport

Komentari 0

Samo u Hrvatskoj: Odigrali su dvije utakmice i postali prvaci?

Samo u Hrvatskoj: Odigrali su dvije utakmice i postali prvaci?
2

Obje su se Mladosti u hrvatsko prvenstvo nakon sudjelovanja u srednjeeuropskoj ligi (MEVZA-i) uključile tek prije deset dana u tzv. ligu za prvaka koju sačinjavaju još Rijeka i Osijek te stigle odigrati tek dvije utakmice

VIDEO

Dok u Hrvatskoj, kao i u većini svijeta, odgovorni vijećaju, gledaju i razmatraju što sa sportskim sezonama, u hrvatskoj odbojci su odlučili presjeći sve i - proglasiti prvake.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

A to su u muškoj Superligi od utorka postali Mladost Ribola Kaštela te u ženskoj zagrebačka Mladost.

- Zbog epidemije korona virusa Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o prekidu svih odbojkaških ligaških natjecanja ove sezone. Prvaci muške i ženske Superlige odlučeni su prema zatečenom stanju na tablici. U ženskoj konkurenciji prvakinje su odbojkašice HAOK-a Mladost, a u muškoj odbojkaši OK-a Mladost Ribola Kaštela - objavio je Hrvatski odbojkaški savez.

Slično su već u svojim košarkaškim ligama napravili Litavci (Žalgiris) i Belgijanci (Oostende), u rukometnoj Šveđani (Alingsas). Stoga iz te perspektive ni HOS-ova odluka ne bi trebala biti nerazumna ili nelogična da... Kaštelani, kao i Zagrepčani, nisu odigrali dva kola!?

Obje su se Mladosti u hrvatsko prvenstvo nakon sudjelovanja u srednjeeuropskoj ligi (MEVZA-i) uključile tek prije deset dana u tzv. ligu za prvaka koju sačinjavaju još Rijeka i Osijek te stigle odigrati tek dvije utakmice. I sada stižemo do vrhunca banalnosti; u obje su pobijedile 3-0, bez izgubljenog seta.

Dakle, Kaštelani su postali prvaci zbog bolje poen-razlike.

Čak i da to nekome drži vodu, dolazimo do sljedeće vanrazumne činjenice. Riječani i Osječani, koji su izborili tu ligu za prvaka, ali ne samo oni, već i Split, Varaždin, Sisak i Trnje koji su igrali svoju za poziciju u četvrtfinalu doigravanja, odigrali su prethodno 18 kola. K vragu, pa i potrošli novac na putovanja i organiziranje svih tih utakmica.

U redu, nitko od njih ne bi vjerojatno ni posao prvak, pa se neće previše ni buniti kao što hoće sasvim sigurno u Domu odbojke. Jer i njima je, kao i ostalima, ovako uskraćena šansa za naslov prvaka. Zbog čega? Zbog lošije, ne set-razlike, već poen-razlike. U, ponavljamo, dva kola.

Pa za kraj još jedna odluka koja pobija sve prethodno. Prvenstvo je završeno, ali ne i Kup!? On je zasad samo odgođen do daljnjega, a baš su u polufinalu trebali igrati Mladost i Mladost. A kad i ako dođe vrijeme  za tu utakmicu, Kaštelani će u nju ući bez tri igrača iz prve postave koja napuštaju klub.

Superliga – žene:

  1. HAOK Mladost Zagreb – prvakinje
  2. OK Kaštela
  3. OK Marina Kaštela
  4. HAOK Rijeka CO
  5. ŽOK Enna Vukovar
  6. ŽOK Osijek
  7. OK Brda
  8. OK Poreč
  9. OK Split
  10. OK Olimpik

Superliga – muškarci:

  1. OK Mladost Ribola Kaštela – prvaci
  2. HAOK Mladost Zagreb
  3. MOK Mursa Osijek
  4. MOK Rijeka
  5. OK Split
  6. OK Kitro Varaždin
  7. OK Sisak
  8. OK Medicinar Trnje
  9. OKM Centrometal
  10. MOK Marsonia
  11. OK Zadar
  12. OK Rovinj

S obzirom na prijevremeno zaključeno natjecanje, iz kvote od 12 klubova u muškoj te 10 klubova u ženskoj konkurenciji neće biti ispadanja, a broj klubova u nadolazećoj sezoni moći će se povećati za dva kluba iz nižeg ranga, ukoliko klubovi koji ostvare pravo pokažu interes za to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.