Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sampaoli ima jednu dvojbu, ali zadnju riječ ipak će imati Messi

Sampaoli ima jednu dvojbu, ali zadnju riječ ipak će imati Messi
1

Argentinski izbornik u glavi ima 12 igrača koji bi trebali konkurirati za početnu postavu protiv Hrvatske. Jedina dvoba je Enzo Perez ili Maximilano Meza. Mediji ističu da će Messi imati zadnju riječ koji će igrati

VIDEO

Jorge Sampaoli je neodlučan. Konstantno kalkulira. Najavio je veliku promjenu u momčadi gdje mu je jedina dvojba bila hoće li igrati Perez, Meza ili Lo Celso, a sada je odbacio Lo Celsa i ima potpuno druge ideje, piše argentinski list Olé.

Sampaoli se navodno želi vratiti formaciji 3-4-3, a jedina dvojba mu je hoće li u utakmici protiv Hrvatske, koju argentinski mediji nazivaju finalom za njih, igrati Meza ili Perez.

Tako bi Sampaoli u utakmicu s Hrvatskom trebao ići s postavom Caballero, Mercado, Otamendi, Tagliafico, Salvio, Mascherano, Perez ili Meza, Acuña, Messi, Aguero i Pavon.

Meza ili Perez

Argentinski list Clarin ističe kako za Hrvatsku neće biti isto hoće li igrati jedan ili drugi.

Perez donosi iskustvo, ne samo što ima 32 godine već i zato što je odigrao više 'velikih' utakmica za Argentinu. Perez nije niti trebao putovati u Rusiju, a tu je dospio zbog ozljede Manuela Lanzinija. Međutim, ističu argentinski mediji, dovoljno je dobar da ometa Luku Modrića i Ivana Rakitića u sredini.

Što se tiče Meze, on je više okomitiji igrač. Protiv Islanda je otvarao desnu stranu, ali ga Sampaoli protiv Hrvatske želi ograničiti isključivo na sredinu i to zato što je kreativac. Clarin piše kako je mogao stvarati opasnost iza leđa hrvatskih veznjaka i dobro operirati s Messijem.

Moscow, 16.06.2018, firo, Fuvuball, International, National Team, World Cup 2018 in Russia, Ruvuland, World Cup 2018 in Russia, World Cup 2018 Russia, Russia, M07, Argentina - Iceland,

- Izjednačeno je sve. Trener će odlučiti tek na dan utakmice. Enzo je jako dobar - rekao je jedan od izvora iz argentinske reprezentacije za argentinski list Olé.

Međutim, ističu kako sa Sampaolijem uvijek treba imati rezerve jer je i na treninzima nekoliko puta mijenjao igrače koji bi u sredini trebali igrati s Mascheranom.

Sve podređeno 'broju 10'

Sampaoli je, ističu argentinski mediji, još jednom sve podredio Lionelu Messiju.

- Messi pita za jednog ili drugog igrača. To ne bi trebao raditi. Sampaoli sluša Messija i prema tome slaže momčad da bi 'desetka' bila sretna - piše Clarin.

FIFA World Cup - Argentina Training

Pitanje je zato koga Messi želi u veznom redu uz Mascherana. Pereza, za kojeg argentinski mediji kažu kako se bolje slaže s Messijem, ili Mezu, koji igra ofenzivnije i više lopti može 'gurati' prema Messiju.

Messi je željan osvete, želi se iskupiti za promašeni kazneni udarac i zna da ima utakmica u kojoj se stvari mogu popraviti - ona protiv Hrvatske, piše La Nacion.

- Leo je jako dobro. Naporno radi i želi se osvetiti. Nećemo zauvijek jadikovati - rekao je Gabriel Mercado.

'Momčad nema ritma'

Bivši argentinski igrač i osvajač Svjetskog prvenstva 1986. Jorge Valdano ističe kako cijeloj Argentini nedostaje ritma pa svi očekuju čudo od Messija.

- Messi je igrao dobru utakmicu protiv Islanda, ali nije se mogao otvarati puno jer su ga uvijek lovila četvorica Islanđana. Messi je rješenje, a problem je momčad. Nije strukturirana i nema rješenja. Momčadi nedostaje ritma, kontrole lopte. Momčad ne može prijeći s loptom kroz čvrste redove momčadi i onda traže Messija i od njega očekuju čudo - rekao je Valdano za Olé i dodao kako Messi nosi teret 43 milijuna Argentinaca koji zahtijevaju naslov svjetskog prvaka.

'Protiv Hrvata neće biti lagano'

Sličnog mišljenja je i Javier Zanetti koji ističe da je momčad ta koja mora dati sve od sebe te pomoći Messiju.

- Vjerujem da niti jedan igrač sam ne dobiva utakmicu ili natjecanje. Potrebno je da se svi posvete tom cilju. Nije Leo dovoljan sa svojom superlativnom razinom. Moraju ga bolje okružiti i dati mu potrebne elemente kako bi stvorio priliku kada ima loptu - rekao je Zanetti za argentinski list Olé i dodao kako je utakmica s Hrvatskom ključna.

- Oni imaju bolje igrače od Islanda i htjet će napadati. To otvara prostor, a Argentina može u tom prostoru profitirati. Utakmica neće biti lagana. Vjerujem da će Argentina odigrati jako dobru utakmicu i da će nas dovesti bliže drugoj fazi. Protiv Islanda nismo imali prostora, ali Hrvati će definitivno igrati drugačije. Uzimat će više rizika jer imaju igrače u sredini koji nam to omogućuju - dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske