Obavijesti

Sport

Komentari 11

Početak ekipnog EP-a: Sandra bacila svoj najbolji hitac sezone

Početak ekipnog EP-a: Sandra bacila svoj najbolji hitac sezone
8

Sandra je u prvom od četiri pokušaju na natjecanju bacila 59.85 metara, no u drugom pokušaju je disk hitnula na respektabilnih nedostižnih 68.58, što je najduži hitac u povijesti natjecanja u Drugoj ligi

VIDEO

Svjetska prvakinja u disku Sandra Perković pobijedila je na natjecanju Ekipnog prvenstva Europe u atletici - 2. liga u Varaždinu s hicem od 68.58 metara, njezinim najdužim hicem ove sezone, a hrvatska atletska reprezentacija je šesta nakon prvog dana natjecanja. 

POGLEDAJTE GALERIJU

47
| Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/ilustracija

Sandra je u prvom od četiri pokušaju na natjecanju bacila 59.85 metara, no u drugom pokušaju je disk hitnula na respektabilnih nedostižnih 68.58, što je najduži hitac u povijesti natjecanja u Drugoj ligi i treći ove sezone u svijetu. U preostala dva pokušaja Sandra je prestupila, ali je bila jedina hrvatska pobjednica prvog dana u Varaždinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska je šesta sa 149 bodova, a vodi Estonija sa  185 bodova.

Filip Mihaljević bio je drugi u kugli s odličnim hicem od 21.03 metra, čime je potvrdio dobru formu pred predstojeći SP u Dohi. U ovoj disciplini najbolji je bio Luksemburžanin Bertemes s 21.64 metra. Drugo mjesto zauzeo je i Sanjin Šimić u skoku udalj s 7.63 metara, 15 centimetara manje od pobjednika Misansa iz Latvije. 

Ivašković peti na 100 metara

Anamarija Kožul osvojila je odlično treće mjesto u kladivu s hicem od 64.79 metara, a treća je bila i Ida Šimunčić, koja je na 400 prepone s vremenom od 58.66 sekundi bila nadomak osobnog rekorda. Lucija Pokos na 100 metara s 12.36 sekundi bila je deseta, a Lana Juriša zauzela je osmo mjesto u skoku s motkom s preskočenih 3.65 metara.  

Ivona Zemunik završila je šesta na 800 metara s istrčanim osobnim rekordom (2:08.45), a šesta je bila i Marija Ivanković u troskoku s 12.81 metara. Katarina Vukančić osvojila je devetu poziciju na 3000 metara (9:56.81), Kristina Dudek petu na 400 metara (54.72), a Sandra Šrut osmu na 3000 zapreke s vremenom od 11:33.57 minuta. 

Zvonimir Ivašković s istrčanih 10.84 sekundi ugrabio je peto mjesto na 100 metara, a Mateo Parlov na 400 prepone sedmo s 52.47 sekundi. Bartul Bašić u koplju je bio peti s 65.17 metara, a na 1500 metara Daniel Ivaničić na cilj je došao osmi s 3:59.80 minuta. Mateo Ružić je s 47.43 sekundi utrčao u cilj kao četvrti na 400 metara, Filip Mrčić završio je sedmi u skoku uvis s preskočenih 2.06 metara, a Petar Bratulić osmi na 5000 metara s osobnim rekordom od 14:52.09 minuta. 

Hrvatska ženska štafeta 4x100 metara bila je deveta (45.91), a muška štafeta na istoj dionici s 41.20 sekundi zauzela je osmo mjesto. 

Na natjecanju sudjeluju reprezentacije Austrije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Gruzije, Izraela, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske.Samo prvoplasirana reprezentacija iz Varaždina odlazi u viši rang, dok posljednjih pet ispada u nižu ligu. Drugi i završni dan na rasporedu je u nedjelju. (dk)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu