Obavijesti

Sport

Komentari 18

Sandra o Bandiću: Zajedno smo kovali medalje; Hrgović: Nikad nisi zaboravio malog čovjeka...

Sandra o Bandiću: Zajedno smo kovali medalje; Hrgović: Nikad nisi zaboravio malog čovjeka...

'Hvala ti što si uvijek pružao ruku onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Grad Zagreb više nikad neće biti isti. Zagrebački sportaši na čelu sa mnom ostali su bez svojeg najvjernijeg i najiskrenijeg navijača'

VIDEO

Smrt Milana Bandića odjeknula je i u sportskim krugovima. Među prvima se javila najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković (30), koja je na listi njegove stranke izabrana u Hrvatski sabor 2015.

POGLEDAJTE VIDEO: Umro Milan Bandić 

Pokretanje videa...

Preminuo Milan Bandić 01:01

"Zbogom VELIKI ČOVJEČE! Hvala ti na smijehu i vedrini. Hvala ti što si uvijek pružao ruku onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Grad Zagreb više nikad neće biti isti", napisala je na Facebooku.

"Zagrebački sportaši na čelu sa mnom ostali su bez svojeg najvjernijeg i najiskrenijeg navijača. Mnoge smo medalje zajedno kovali, čuvaj nas sada kao što si ti uvijek radio, ali s nekog drugog mjesta. HVALA. Počivaj u miru 🖤", dodala je.

Hrgović: Karakter i dobra djela neće biti zaboravljena

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (28) također je imao dobar odnos s pokojnim gradonačelnikom, uz čiju je pomoć dobio svoj boksački centar u Novom Jelkovcu u Sesvetama.

"Zbogom dragi naš gradonačelniče! Hvala za sve što si učinio za mene i što su tvoja vrata uvijek bila otvorena za sve nas sportaše. Uz sve što si napravio, tvoj najveći uspjeh je što nikada nisi zaboravio na malog čovjeka i što si nesebično pomagao drugima. Tvoj karakter i tvoja dobra djela nikada neće biti zaboravljena. Iskrena sućut obitelji, počivao u miru", napisao je Hrga.

HOO: Dokazani prijatelj sporta i sportaša

Javili su se i iz Hrvatskoga olimpijskog odbora.

"Milan Bandić bio je dokazani prijatelj sporta i sportaša, a to se ogledava i u njegovoj inicijativi za obilježavanje svih velikih uspjeha hrvatskog sporta spektakularnim dočecima na središnjem zagrebačkom trgu. Zahvalni smo mu na tome jer upravo je u njegovoj gradonačelničkoj eri taj čin postao i nacionalna tradicija.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uputili su izraze sućuti obitelji, rodbini i prijateljima Milana Bandića:

Poštovana obitelji Bandić,

iznenadnim Milanovim odlaskom doživjeli ste težak i nenadoknadiv gubitak. I zagrebački i hrvatski sport ostali su bez iskrenog prijatelja i podupiratelja. Nemjerljive su njegove zasluge za atletski Hanžekovićev memorijal, Snježnu kraljicu na Sljemenu i brojna druga natjecanja u kojima se promovira i Hrvatska kao zemlja sjajnih sportašica i sportaša. Nedostajat će kao čovjek iznimne energije i radnog elana, kao dužnosnik koji je znao cijeniti i nagrađivati sportska postignuća svojih sugrađana, a nerijetko i ona na nacionalnoj razini. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime primite izraze najdublje sućuti."

Dinamo: Posebice senzibilan prema generaciji 60-ih

Bandić je bio počasni predsjednik Dinama, koji se prisjetio i izjave o trofejnoj generaciji 1967.

"Gradonačelnik je posebice bio senzibilan prema plavoj generaciji Dinama koja je šezdesetih godina blistala na europskoj sceni. Upravo je tom, zlatnom Dinamovu naraštaju, gradonačelnik Bandić u travnju 2016. godine uručio Medalju Grada Zagreba za snažan doprinos promicanju zagrebačkoga i hrvatskog sporta.

Milan Bandić rado je dijelio i svoja sjećanja na nezaboravne dane purgerskog kluba i plovio uspomenama:

– Lamza je bio Messi u to vrijeme! Pregled, kontrola lopte, koordinacija pokreta... Gledao je lijevo, desno, gledao je naprijed, lopta je imala oči. A sve je tako jednostavno izgledalo. Igrati šezdesetih u finalu Kupa velesajamskih gradova, četiri godine kasnije ga i osvojiti, možemo usporediti kao da danas osvojite Europa ligu. Dinamo je u svojoj povijesti pobjeđivao i Barcelonu, Juventus, Liverpool...

U svibnju 2019. godine Dinamo je za uspjehe i postignute rezultate, odlukom Gradske Skupštine, primio Nagradu Grada Zagreba.

GNK Dinamo ovom prilikom izražava iskrenu sućut obitelji i prijateljima gradonačelnika Milana Bandića.   

Počivao u miru."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače