Obavijesti

Sport

Komentari 5

Santini zabio hat-trick, Bašić strijelac u pobjedi Bordeauxa

Santini zabio hat-trick, Bašić strijelac u pobjedi Bordeauxa

Santini je do 2018. godine igrao u Europi. Nastupao je za Zadar, Caen, Freiburg, Kontrijrk, Standard Liege, Ingolstadt i Red Bull Salzburg, a u Jiangsu je došao prije dvije godine za pet milijuna eura...

VIDEO

Prije nešto više od dvije godine, točnije 28. srpnja 2018. godine, bivši hrvatski reprezentativac Ivan Santini zabio je posljednji hat-trick u karijeri. Bilo je to njegovo nevjerojatno razdoblje u karijeri kada je zabio čak sedam golova u tri utakmice, a onda i dobio poziv u reprezentaciju.

Zadranin je u međuvremenu napustio Anderlecht i otišao u daleku Kinu, točnije Jiangsu Suning. Prošle sezone je u deset nastupa zabio šest golova, a sada je na četiri gola nakon osam utakmica. I to zahvaljujući hat-tricku kojeg je zabio u velikoj pobjedi nad Henan Jianyieom (5-2).

Europa League - Group Stage - Group D - Spartak Trnava v Anderlecht

Santini je prvi gol zabio već u devetoj minuti tako što je loptu glavom pospremio u mrežu, a u 16. minuti Eder je napravio dar-mar na desnoj strani te uposlio hrvatskog napadača koji je petom zabio za 2-0. 

Hat-trick je kompletirao možda i najbizarnijim golom u karijeri. Stoper Henana izveo je slobodni udarac sa svoje polovice, njegov golman je došao do lopte no neshvatljivo je tražio da se ponovi slobodnjak. Tu priliku je iskoristio Santini koji mu je uzeo loptu i mirno zabio na prazan gol. Za Jiangsu je dva komada dao Eder, a momčad Ivana Santinija se nakon osam kola nalazi na trećem mjestu kineske Superlige.

Europa League - Group Stage - Group D - Anderlecht v GNK Dinamo Zagreb

Zadranin je do 2018. godine igrao u Europi. Nastupao je za Zadar, Caen, Freiburg, Kortrijk, Standard Liege, Ingolstadt i Red Bull Salzburg, a u Jiangsu je došao prije dvije godine za pet milijuna eura. 

Osim njega, precizan je bio i bivši igrač Hajduka Toma Bašić. Njegov Bordeaux je pobijedio na 2-0 na gostovanju kod Angersa, a hrvatski veznjak je u bio precizan u 27. minuti kada je potvrdio pobjedu.

Ligue 1 - Nantes v Bordeaux

Bašiću je ovo prvi gol u sezoni, a u klub je došao 2018. godine. Ovo mu je ukupno četvrti gol, a Bordeauxu prva pobjeda u sezoni. U prvom kolu su remizirali s Nantesom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka