Obavijesti

Sport

'Sarač je bio veliki čovjek. U šoku sam, ne mogu doći k sebi'

'Sarač je bio veliki čovjek. U šoku sam, ne mogu doći k sebi'

Strašno me ovo pogodilo. Bože sačuvaj, znamo se 30-35 godina, volio sam Zlatka, proveli smo jako puno vremena skupa u reprezentaciji. Bio je pun duha, pun šala, puno smijeha, rekao nam je šokirani Patrik Ćavar...

VIDEO

Strašne vijesti dočekale su nas u večernjim satima nedjelje. Legendarni Zlatko Saračević (59) je umro. Pozlilo mu je nakon pobjede njegove Podravke nad Lokomotivom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatko Saračević 01:34

Prevezen je u koprivničku bolnicu, liječnici su ga oživljavali 40 minuta, ali nažalost, mogli su samo proglasiti smrt. 

Sarčević je legenda hrvatskog sporta i čovjek koji je bio temelj naše reprezentacije na samim počecima. Rukometni svijet je u šoku, nemoguće je shvatiti da Zlatka više nema.

- Uh, ne mogu doći k sebi, ostao sam bez teksta. Čuo sam da mu je pozlilo poslije utakmice, onda su me zvali i rekli da je umro Zlatko Saračević. Bez teksta sam, u totalnom šoku. Odmah sam se čuo s Džombom, Kalebom..., telefon zvoni cijelo vrijeme, dečki se javljaju, nitko još ne vjeruje. Strašno, ovo je totalni šok - rekao nam je šokirani Goran Šprem, pa nastavio:

- Ma on je bio veliki čovjek, meni velika podrška kad sam ulazio u reprezentaciju. Pa tamo sam naslijedio njegov broj 17, on mi ga je dao, baš sam volio tog čovjeka. Da, bio je stariji od mene, ali je bio baš pravi prijatelj. U šoku sam, ne mogu doći k sebi.

Legendarni Sarač je na klupu Podravke stigao je 2018. godine, prije toga je vodio Zagreb, Zamet te je bio asistent u hrvatskoj reprezentaciji, a kao igrač bio je poznat kao fantastičan desni vanjski s razornom ljevicom.

Uostalom, bio je član reprezentacije koja je 1996. godine u Atlanti senzacionalno osvojila olimpijsko zlato pod vodstvo izbornika Velimira Kljaića.

Javio nam se njegov bivši suigrač Patrik Ćavar.

- Strašno me ovo pogodilo. Bože sačuvaj, znamo se 30-35 godina, volio sam Zlatka, proveli smo jako puno vremena skupa u reprezentaciji. Bio je pun duha, pun šala, puno smijeha, stalno smo prepričavali neke zgode koje smo prolazili skupa i doista ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo. Utučen sam, strašno, sad je bio u najboljim godinama, na početku odlične trenerske karijere, evo cijelu večer se čujem s prijateljima i suigračima, dopisujemo se, ne znamo ni sami možemo li vjerovati da se ovako nešto dogodilo. Bio je u autu, pozlilo mu je, žena je za zvala Hitnu pomoć, ali bilo je očito toliko jako da ga nisu uspjeli spasiti. Izgubili smo velikog prijatelja - kazao nam je Ćavar.

Legendarni hrvatski golman Mirko Bašić je godinama bio Saračevićev cimer. 

- Godinama smo bili cimeri u reprezentaciji bivše države i u reprezentaciji Hrvatske. Zajedno smo bili i u Zagrebu - govori nam Mirko Bašić, potresen smrću Zlatka Saračevića.

Pomalo teškim riječima, iz kojih se može osjetiti sva težina za izgubljenim suigračem, Bašić, kojeg su popularno zvali Mrkva, kazao je da je njegov reprezentativni cimer Sarač bio veliki sportaš, a još veća ljudina.

RK Croatia Osiguranje Zagreb

Prisjeća se i Europskog prvenstva u Italiji 1998. godine, kada se Sarač prvi put pojavio na jednoj utakmici obrijane glave. Do tada je nosio popularnu fudbalerku. 

Ove godine trebao je napuniti 60 godina, ali prerana smrt ga je u tome zaustavila. Nastupajući za obje reprezentacije okitio se medaljama na svjetskim prvenstvima, Olimpijskim igrama…

Bio je poznat po specifičnom skok šutu. Izgledalo je kao da stoji u zraku.

- Dugo godina je trenirao odbojku i zbog toga je imao onakvu skočnost. U Francuskoj smo igrali za protivničke momčadi, ali i tada smo se družili izvan terena - kazao nam je Bašić. 

Men

Javio nam se i bivši hrvatski reprezentativac Vedran Zrnić.

- Ma užas, ne znam ni sam što reći. Gledao sam utakmicu Podravke i Lokomotive, prije svega jer me zanimalo hoće li mi nećakinja Bruna zaigrati za Podravku. A onda me je poslije utakmice nazvao brat i rekao mi kako je umro Saračević. Uh, kakav je ovo šok za sve nas, neopisivo. Milijun toga smo prošli zajedno, ta njegova generacija je nas mlađe učila ponašanju. On je bio tolerantan prema nama mlađima, volio nas je, uvijek je bio spreman za zezanciju, bio je posebniji od drugih. Imali smo odličan odnos, znao sam ga i oponašati pred cijelom reprezentacijom, onako onaj njegov skok šut. Užasna, baš užasna vijest - poručio je Vedran Zrnić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom