Sport

Komentari 0

'Saračeva banda': Podravkašice uz suze do pobjede na povratku

'Saračeva banda': Podravkašice uz suze do pobjede na povratku

Prošlu nedjelju ostale su bez trenera Zlatka Saračevića, a ove subote u Sesvetama započele novu eru s pomoćnikom Antoniom Pranjićem na čelu stručnog stožera. I pobijedile uvjerljivo 42-23

Rukometašice Podravke Vegete danas su odigrale prvu utakmicu od preranog odlaska zlatne ljevice hrvatskog rukometa - Zlatka Saračevića. Podravka je pobijedila Sesvete 42-23 (20-9) u 16. kolu 1. HRL za žene. Još u srijedu trebale su igrati Kup protiv Osijeka, ali ta je utakmica odgođena zbog sprovoda legendarnog trenera.

Uoči utakmice održana je minuta šutnje za preminulog trenera koprivničke ekipe. Nije prošla u potpunoj šutnji jer Podravkašice nisu mogle suspregnuti suze za svojim "trenerom, tatom i prijateljem". Rukometašice su se zagrlile te uz suze i jecaje dočekale znak za početak utakmice. 

Na dresovima u kojima igraju Prvenstvo Hrvatske ekipa će do kraja sezone nositi inicijale Zlatka Saračevića uz maleni znak srca, a na zagrijavanju majice s natpisom "Saračeva banda".

Rezultat je svakako bio u drugom planu, a podravkašice nisu ni u jednom trenutku dovele pobjedu pod znak upitnika. U strijelce se upisala svaka igračica osim golmanica, a bio je to debi kao samostalnog trenera Antonija Pranjića, koji je bio Saračevićev pomoćnik.

"Koprivnička je ekipa upisala još jednu prvenstvenu pobjedu, a ona je u njihovim srcima i najznačajnija i najemocionalnija u ovoj sezoni. Današnjim startom na terenu pokazale su svoju snagu i spremnost da se okrenu novim izazovima koji ih čekaju s vječnom uspomenom na trenera Zlatka Saračevića, koji je prerano otputovao u vječnost i sada im aplaudira s nebeskih tribina. S ove su se utakmice pozdravile novim pozdravom ”Svi za Sarača” koji će i u utakmicama koje slijede čuvati uspomenu na sve lijepe trenutke koje su proveli kao ekipa.", stoji na stranicama Podravke.

Najčitaniji članci