Obavijesti

Sport

Komentari 0

Saračević odlazi iz Podravke, u Koprivnici našli novog trenera

Saračević odlazi iz Podravke, u Koprivnici našli novog trenera

Ovo je treća sezona koju je Saračević proveo na kormilu najtrofejnije ženske rukometne ekipe u Hrvatskoj. Novi trener je Neven Hrupec koji se vraća kući

VIDEO

Zlatko Saračević na kraju sezone odlazi s mjesta trenera Podravka Vegete, stoji u priopćenju poslanom u ponedjeljak u večernjim satima. Nadzorni odbor je na sjednici jednoglasno je odlučeno kako će Podravku Vegetu kroz novu sezonu voditi profesor trener Neven Hrupec. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Podravka - Dalmatinga, zagrijavanje 00:29

Tako će Zlatka Saračevića, uostalom kao i svakog trenera loši rezultati u Ligi prvakinja stajati stolice. Ovo je treća sezona koju je Saračević proveo na kormilu najtrofejnije ženske rukometne ekipe u Hrvatskoj. Novi trener je poznat u rukometnom miljeu. Hrupec je rođen prije 46 godina u Koprivnici, diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje rukomet, a osim profesorskog iskustva kroz svoju se profesionalnu karijeru educirao i kao trener, a kruna tog predanog rada je i EHF-ova Master pro Coach licenca.

Profesionalni put počeo je 1998. godine u Podravkinoj školi rukometa. 2000. je godine postao pomoćni trener prof. Ivanu Palu, a u tom je razdoblju s Podravkom sudjelovao i u najelitnijem europskom natjecanju, Ligi prvakinja. Iste te godine i u EHF kupu, kao pomoćni trener te od veljače 2003. kao glavni trener prve ekipe. Svoj trenerski put s prvom ekipom nastavlja u Podravka Vegeti od 2010. - 2013. godine kada je ekipa ostala u Top 12 Lige prvakinja u Europi, a osvojeno je i drugo mjesto u Regionalnoj ligi te tri uzastopne krune u kupu i prvenstvu. Ukupno je s Podravkom osvojio četiri prvenstva i četiri kupa te je čak četiri puta došao do grupne faze u Ligi prvakinja. Od 2004. godine do 2010. Hrupec je bio i izbornik ženske juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske, a 2009. je na Mediteranskim igrama u Italiji osvojio zlatnu medalju. Prenosimo i prve dojmove koje je Hrupec izrekao za klupske stranice.

rukomet

- Osjećaj je nevjerojatan. Emocije se ne mogu opisati tako jednostavno, ali ja sam izuzetno sretan i u ovom trenutku ne mogu vjerovati da ću se vratiti kući nakon toliko godina. Trebat će vremena da shvatim da je zaokruženo jedno dugo razdoblje rada u inozemstvu i da sam ponovno dobio priliku vratiti se svojoj kući, obitelji i u svoj klub koji me stvorio kao trenera. Ciljevi koji će biti postavljeni pred mene bit će izazov kojem se radujem i siguran sam da ćemo napraviti sve i uložiti maksimalne napore da ih i ostvarimo. Svjestan sam odgovornosti i težine ovakvog izazova, ali se osjećam jako motivirano i jedva čekam da se vratim. Ovim putem želim zahvaliti RK Podravki na ukazanom povjerenju i trudit ću se da sve svoje znanje i iskustvo stavim na raspolaganje klubu te da predanim i odgovornim radom odnosom doprinesem dobrim rezultatima kluba na svakom nivou - rekao je Hrupec za klupske stranice. 

Što se tiče trenera Saračeviča, njemu se klub, kako piše na stranicama Podravka Vegete, od srca želi zahvaliti što je dostojanstveno i ponosno pronosio ime RK Podravka Vegete. Vjerujemo kako će i do kraja sezone biti posvećen ekipi pred kojom su još dvije europske utakmice i da će ove godine u Koprivnicu zajedno sa stožerom donijeti dvostruku krunu koja je na početku i bila zacrtana uz već spomenuti, ali ipak neostvareni cilj u Europi.

- Do kraja sezone radit ćemo najbolje što možemo, a cilj je i ove godine, dvostruka kruna u Kupu i Prvenstvu Hrvatske – rekao je trener u odlasku. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani