Obavijesti

Sport

Komentari 10

Sarajevo ispalo nakon previda suca: Uefa, mi smo pokradeni!

Sarajevo ispalo nakon previda suca: Uefa, mi smo pokradeni!

Nogometaši Sarajeva ispali su iz kvalifikacija Lige prvaka nakon poraza 2-1 kod Dinamo Bresta. Nije im priznat čisti gol za izjednačenje, a direktorica kluba najavila je kako će cijeli svijet čuti za sudačku grešku

VIDEO

Dok se zagrebački Dinamo borio u Rumunjskoj za treće pretkolo Lige prvaka, i izborio prolazak na penale, bjeloruski Dinamo vodio je veliku bitku sa Sarajevom u istoj fazi natjecanja.

Momčad iz Bresta prošla je pobjedom 2-1 iako je Sarajevu trebao biti priznat čisti gol Mersudina Ahmetovića za 2-2 u 54. minuti. Pomoćni sudac Nikos Egglezou s Cipra mahao je zastavicom za zaleđe iako je igrač prvaka BiH cijelom širinom tijela bio iza zadnjeg igrača bjeloruskog kluba.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi nakon Cluja

Pokretanje videa...

Dinamo slavi nakon Cluja 01:05

Šokirani "bordo-klub" odlučio je bojkotirati konferenciju za medije, a javnosti se na društvenim mrežama obratila direktorica Sabrina Buljubašić.

- Nažalost, izgubili smo 2-1, ali odlučili smo da se trener i pomoćnik neće pojaviti pred novinarima jer moramo poslati jaku poruku. Posebno to vrijedi za male države kakva je Bosna i Hercegovina - rekla je Buljubašić i dodala:

- Danas se dogodilo nešto što nikad nisam vidjela u nogometu, a u nogometu sam cijeli život. Ovo je trebao biti gol, ali suđeno je zaleđe. Jamčimo da će Uefa znati za svaki detalj ove utakmice.

Zbog teškog previda sudačka ekipa na čelu s Loukasom Sotiriouom sasvim će sigurno neko vrijeme na hlađenje, ali Sarajevu će to malo značiti. Brest je prošao i može biti idući protivnik zagrebačkog Dinama.

- Nikad nisam vidjela takvo suđenje i takve pogreške. Bili smo pokradeni i oduzeto nam je pravo da se natječemo na pravi način. Želimo poslati poruku jer mislimo da nogomet mora biti jači i bolji. Želimo zaštititi momčad od stvari kakve su se dogodile danas. Inače će nogomet izgubiti smisao - rekla je Sabrina Buljubašić i zaključila:

- Frustrirani smo. Svi moraju znati za ovo, od Uefe preko navijača do cijele javnosti. Ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u svijetu.

POGLEDAJTE SPORNI DETALJ:

U startnoj postavi Sarajeva bila su trojica hrvatskih nogometaša, stoper Hrvoje Miličević (27), bivši veznjak Hajduka Mirko Oremuš (31) i krilni napadač Ivan Jukić (24), a tu su i još jedan bivši hajdukovac Tino Sven Sušić (28) i bivši igrač Slavena Benjamin Tatar (26)...

Društvo sad seli u treće pretkolo Europske lige, a njihov gradski rival Željezničar našao se u problemima uoči gostovanja kod Maccabija iz Haife u prvom pretkolu Europske lige koje se trebalo igrati u četvrtak. Petorica igrača bila su pozitivna na korona virus nakon testiranja u Izraelu pa je utakmica odgođena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener