Obavijesti

Sport

Komentari 16

Šarić rasjekao usnicu nakon 13 sekundi igre, vrlo dobar Bender

Šarić rasjekao usnicu nakon 13 sekundi igre, vrlo dobar Bender
1

Sinoć je odigrano šest utakmica na NBA parketima, a nastupili su trojica hrvatskih igrača. Dario Šarić je nakon samo 13 sekundi igre napustio parket zbog rasječene usnice i razbijenog zuba koje je zadobio u duelu...

VIDEO

Philadelphia 76-ersi ostvarili su 15. uzastopnu pobjedu što je novi klupski rekord svladavši na gostovanju Atlanta Hawkse sa 121-113. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je sinoć nakon samo 13 sekundi igre napustio igru zbog rasječene usne i razbijenog zuba.

Nakon jednog duela sa centrom Hawksa Johnom Collinsom, Šarić je pao na parket te je odmah poslije te nezgode otišao u svlačionicu da mu liječnici saniraju ozljedu. Iako se očekivalo da nije ništa ozbiljno te da će se vratiti ubrzo u igru, trener Brett Bown nije htio ništa riskirati.

Šarić je ove sezone jedan od najboljih igrača Sixersa i njegov izostanak u Playoffu bio bio veliki hendikep za njih. 

No, i bez Šarića Sixersi su nastavili pobjednički niz zahvaljujući sjajnom šutu za tricu, a strijelce pobjedničkog sastava predvodili su JJ Redick sa 28 i Ersan Ilyasova sa 26 koševa. Taurean prince je sa 27 poena bio prvi strijelac Hawksa.

Sixersi su s omjerom 51-30 treći u Istočnoj konferenciji no za potvrdu te treće pozicije morat će pobijediti Milwaukee Buckse. Zanimljivo informacija je da zadnji put kada je Philadelphia imala 15 pobjeda zaredom, da nijedan igrač iz trenutnog rostera nije bio rođen. Sixersi zaista igraju sjajno, i ako budu kompletni u doigravanju, lako bi mogli pomrsiti račune najboljim momčadima. 

Mladi hrvatski košarkaš, 20-godišnji Dragan Bender drugu je utakmicu zaredom ostvario "double-double" učinak, on je u 124-97 pobjedi Phoenix Sunsa na gostovanju kod Dallas Mavericksa postigao 15 koševa (šut za dva 2-2, trica 3-4, slobodna bacanja 2-3) te sakupio 13 skokova uz po dvije asistencije i blokade za 37 minuta provedenih na parketu.  
Najbolji kod Sunsa bio je krilni igrač Alec Peters koji je ušavši s klupe postigao 36 poena uz 9 skokova. Kod domaćih najefikasniji je bio Jonathan Motley sa 21 ubačajem.

Bila je ovo posljednja ovosezonska utakmica Sunsa koji su ostvarili omjer pobjeda i poraza 21-61, a Bender je odigrao sve utakmice s prosjekom od 6.5 koševa i 4.4 skoka. Dallas je sezonu okončao sa 24-58.

Ivica Zubac dobio je 20 minuta u 99-105 domaćem porazu Los Angeles Lakersa od Houston Rocketsa, a tu je minutažu iskoristio za dva ubačaja (šut za dva 1-3), pet skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Gosti iz Teksasa su  do svoje 65. ovosezonske pobjede stigli zahvaljujući svog razigranom bekovskom paru Chrisu Paulu, koji je ubacio 22 poena, i Jamesu Hardenu koji je postigao 21 koš uz 10 asistencija. Josh Hart sa 20 i Andre Ingram, kojemu je ovo prva utakmica NBA ligi, sa 19 pogodaka bili su najefikasniji kod Lakersa.

Indana Pacersi su bez Bojana Bogdanovića i Victora Oladipa koji su dobili poštedu, pretrpjeli uvjerljiv 93-119  domaći poraz od Charlotte Hornetsa. Centar gostiju Frank Kaminsky je sa 24 pogotka ostvario učinak karijere, dok su Darren Collison, Glenn Robinson III i TJ Leaf sa po 13 ubačaja bili najučinkovitiji kod Pacersa.

Indiana je ligaški dio okončala s omjerom 48-34 te će u doigravanje krenuti s pete pozicije na Istoku, a suparnik u prvom krugu bit će joj Cleveland ili Philadelphia. . 

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi pretrpjeli su težak poraz na gostovanju kod Utah Jazza, domaći je sastav slavio s velikih 40 razlike - 119-79. Donovan Mitchell je sa 22 ubačaja predvodio strijelce Jazza, a Klay Thompson sa 23 poena Warriorse.

Washington Wizardsi nadigrali su Boston Celticse sa 113-101. Wizardse je do pobjede vodio John Wall sa 29 koševa, 12 asistencija i 7 skokova, dok je Jaylen Brown ubacio 27 poena za Celticse.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija