Obavijesti

Sport

Komentari 0

Šarić razigran u pobjedi GSW-a, skroman učinak Ivice Zupca

Šarić razigran u pobjedi GSW-a, skroman učinak Ivice Zupca

Bojan Bogdanović zbog ozljede lista propustio je dvoboj Detroit Pistonsa koji su na svom terenu izgubili od Houston Rocketsa sa 110-112

VIDEO

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Dario Šarić odigrao je svestranu utakmicu za Golden State Warriorse u 140-131 gostujućoj pobjedi protiv Chicago Bullsa, on je za 28:11 minuta provedenih na terenu ubacio 12 koševa uz sedam skokova, šest asistencija te dvije osvojene lopte.

Šarić je za 12 poena potrošio tek šest šutova iz igre, pogodio je dvije od tri kako dvice tako i trice, dok je s linije slobodnih bacanja pogodio dvije od četiri lopte.

Bivši NBA igrač ružno o srpskom treneru: 'Pusti pomoćniku da priča ako imaš takav naglasak'
Bivši NBA igrač ružno o srpskom treneru: 'Pusti pomoćniku da priča ako imaš takav naglasak'

Ključnom se pokazala treća četvrtina koju su Warriorsi dobili sa 48-20 i tako zaostatak 62-75 s poluvremena pretvorili u prednost 110-95 uoči posljednjih 12 minuta kada su uspjeli zadržati vodstvo.

Opet su u redovima višestrukih prvaka briljirali sjajni šuteri Klay Thompson sa 30 i Stephen Curry sa 27 pogodaka, dok je najbolji kod Bullsa bio DeMar DeRozan sa 39 ubačaja.

Warriorsi su i dalje na negativnom omjeru pobjeda i poraza 18-20 te se nalaze na tek 12. mjestu Zapadne konferencije, dok su Bullsi sa 18-22 na devetom mjestu Istoka.

Los Angeles Clippersi nastavili su nizati odlične rezultate te su sve bliže vrhu Zapada, oni su kao gosti svladali oslabljene Memphis Grizzliese sa 128-119, a hrvatski centar Ivica Zubac u taj je uspjeh ugradio šest koševa (šut za dva 2-5, slobodna bacanja 2-2) uz 11 skokova i dvije blokade. Goste su do pobjede vodili Paul George sa 37 i Kawhi Leonard sa 22 pogotka, dok domaćima nije pomoglo 21 ubačaj Jarena Jacksona i 20 poena Xaviera Tillmana.

Toni Kukoč ušao u novu Kuću slavnih! 'Ništa nije vodilo prema ovome kad sam došao'
Toni Kukoč ušao u novu Kuću slavnih! 'Ništa nije vodilo prema ovome kad sam došao'

Clippersi su sa 25-13 četvrti na Zapadu, dok su Grizzliesi sa 14-24 na 13. mjestu Zapada.

Priliku za igru u petak je dobio i Luka Šamanić u dresu Utah Jazza, on je u uvjerljivoj 145-113 domaćoj pobjedi protiv Toronto Raptorsa sudjelovao s četiri ubačaja (šut za dva 1-2, slobodna bacanja 2-2) uz jedan skok za 5:33 minuta provedenih u igri. Najefikasniji kod Jazza bio je Lauri Markkanen sa 22 koša, dok je Pascal Siakam ubacio 27 za Raptorse. 

S omjerom 20-20 Utah je trenutačno 10. na Zapadu, odnosno na posljednjem mjestu koje vodi u "play-in", dok je Toronto sa 15-24 na 12. mjestu Istoka.

Bojan Bogdanović zbog ozljede lista propustio je dvoboj Detroit Pistonsa koji su na svom terenu izgubili od Houston Rocketsa sa 110-112. Imali su domaći u posljednjem napadu priliku ostvariti rijetku pobjedu, ali šut za tricu Jadena Iveya iscurio je iz obruča. Alperen Sengun sa 29 i Jalen Green sa 28 ubačaja predvodili su Rocketse koji su sa 19-18 stigli na deveto mjesto Zapada, dok su Kevin Knox i Alec Burks ubacili po 19 poena za Pistonse koji su uvjerljivo zadnji u čitavoj ligi sa 3-36.

Sjajni srpski centar Nikola Jokić ostvario je svoj 12. ovosezonski "triple-double" sa 27 ubačaja, 14 asistencija i 10 skokova u 125-113 domaćoj pobjedi protiv New Orleans Pelicansa kod kojih je Zion Williamson predvodio goste sa 30 pogodaka. Denver je sa 27-13 treći na Zapadu, dok je New Orleans sa 23-16 na diobi šestog mjesta.

NBA legenda oplela po Jokiću jer mu je uzeo broj: 'Učinili su to namjerno. Htjeli su me obrisati'
NBA legenda oplela po Jokiću jer mu je uzeo broj: 'Učinili su to namjerno. Htjeli su me obrisati'

Minnesota Timberwolvesi zadržali su vrh Zapada sigurnom 116-93 pobjedom protiv slabašnih Portland Trail Blazersa. Rudy Gobert sa 24 koša i 17 skokova te Karl-Anthony Towns sa 23 poena bili su najbolji kod Wolvesa, dok je igrač s klupe Jabari Walker ubacio 17 za Blazerse.

Minnesota je na vrhu Zapada sa 27-11, pobjedu manje ima drugi Oklahoma City Thunder, dok je Portland sa 10-28 na 14. mjestu Zapada.

Zanimljivo je bilo u Miamiju gdje je domaći Heat u lokalnom derbiju svladao Orlando Magic sa 99-96. Oba su sastava bila prilično oslabljena u ovom važnom dvoboju, prije njega su i jedni i drugi bili na omjeru 21-16, Heat je igrao bez Butlera, Lowryja i Herra, a Magic bez Isaaca, Cartera i Franza Wagnera. Heat je poveo 97-96 ubačajem Bama Adebaya 20 sekundi prije kraja, potom Paolo Banchero nije uspio uzvratiti iako je imao dva pokušaja da bi Haywood Highsmith s pogođena dva slobodna bacanja odveo domaće do 99-96 osam sekundi prije isteka vremena. U posljednjem napadu na utakmici Bancherov pokušaj trice za produžetak nije bio precizan. 

Duncan Robinson sa 23 koša i Bam Adebayo sa 21 penom i 11 skokova predvodili su Heat, dok 25 ubačaja Paola Banchera nije bilo dovoljno za Magic.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju