Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
116 komentara

Sastanak pomirbe na Poljudu: Vi igrajte, mi vas nećemo tući

Navijači su igračima poručili da mogu biti mirni, da im je Torcida davala i ubuduće će im davati podršku te kako je napad na petoricu igrača bio tek izolirani incident, iza koga oni ne stoje

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell/Miranda Cikotic/PIXSELL
116 komentara

Nakon jutrošnjeg treninga Hajduka, u predvorju stadiona na Poljudu sastali su se i porazgovarali predstavnici Torcide s četvoricom kapetana Hajduka, Zoranom Nižićem, Josipom Radoševićem, Mijom Caktašem i Savvasom Gentsoglouom.

Nije posve jasno tko je inicirao sastanak, jer jedna strana tvrdi kako su ga inicirali igrači, u želji da saznaju što se događa i zbog čega ih se napada po gradu, a druga strana tvrdi da su navijači željeli dati igračima i javnosti jasno do znanja kako je napad na petoricu igrača bio tek izolirani incident, iza koga oni ne stoje, i koga osuđuju.

HNK Hajduk - Brondby SRAMOTA! Pretukli igrače Hajduka: Futacs dobio nogu u glavu, ima 'šljivu'

Povod sastanku bio je dakle napad na petoricu igrača Hajduka u centru Splita, grupa huligana prišla je Ahmedu Saidu, Hamzi Barryju, Marku Futacsu, Hysenu Memolli i Savvasu Gentsoglou te ih počela vrijeđati, a najviše Saida zbog loše igre i nezalaganja.

Riječ po riječ situacija je izmakla kontroli, suigrači su Saidu stali u zaštitu, a najgore je prošao Marko Futacs, koga je za sada nepoznati huligan udario nogom u glavu, te mu razbio naočale i ostavio modricu ispod oka.

KOMENTAR To nisu navijači, to su budale! Zauvijek ih otjerajte s Poljuda

Sastanak navijača i kapetana Hajduka organiziran je u tajnosti, no dolazak sedmorice navijača koje su predvodili predsjednik i tajnik Torcide Željko Mamić i Toni Baletić nije mogao proći nezapaženo.

POLICIJA: ISTRAŽUJEMO SLUČAJ Hajduk: Napadači su ozlijedili Futacsa, zaštitit ćemo igrače

Uglavnom, kako neslužbeno saznajemo, navijači su igračima poručili da mogu biti mirni, da im je Torcida davala i ubuduće će im davati podršku, što se uostalom moglo i jasno vidjeti za vrijeme i nakon derbija s Dinamom, kada su ispraćeni s terena pljeskom i ovacijama.

Ono što su navijači željeli jasno naglasiti je da napad na igrače nisu ni planirali ni izveli kao grupa, nego je to bio izolirani incident iza koga Torcida kao grupa ne stoji, što su potvrdili i u priopćenu odmah nakon incidenta.

Igračima Hajduka poručeno je da nemaju nikakvog razloga za strah i nelagodu, te neka se i dalje nastave boriti za Hajduk kao i do sada.

Naši partneri pišu
Message