Obavijesti

Sport

Komentari 44

Sastav snova Copa Americe: Idealna postava ovog turnira

Sastav snova Copa Americe: Idealna postava ovog turnira
11

S toliko zvijezda i zvučnih imena na Copa Americi teško je izdvojiti najboljih 11... Internetski portal goal.com ipak je pokušao izdvojiti 11 igrača idealne momčadi

VIDEO

Idealna 11-orica Copa Americe preslika je Serie A... Gotovo svi igrači uvršteni u najbolju formaciju južnoameričkog prvenstva zvijezde su klubova s vrha ljestvice prve talijanske lige. Mjesta u idealnoj 11-torki našli su i igrači Barcelone...

Ovo izdanje Copa Americe obiluje zvijezdama. Izdvojiti najboljih 11, znajući da su isključeni igrači poput Zanettija, Lucija, Forlana i Suareza, te Di Marije, Robinha, Aguera, Neymara, Pastorea i Milita pomalo je nezahvalno, ali portal goal.com ipak je pokušao navesti imena sastava snova...

Na golu je suvereno zasjeo Julio Cesar iz Intera. Godinama se tvrdilo da Brazil ne može izroditi valjanog golmana, no Cesar je potvrda suprotnog. Na vratima reprezentacije naslijedio je bivšeg golmana Milana, Didu, a Brazil  se upravo na njegove obrane najviše oslanja u ovom izdanju Copa Americe.

Odmah pred Cesarom još jedan je 'nerazzuro', Maicon, nesumnjivo jedan od najboljih igrača današnjice na toj poziciji. Posljednjih godina teško da postoji bolji od njega na poziciji desnog vanjskog u obrani. Trka, snaga, preciznost, ali i obrambene kvalitete čine Maicona nenadmašnim u toj ulozi, iako je odmah do njega, ako ne i bolji, Barcin Brazilac Daniel Alves. 'Brazilski vlak', kako ga nazivaju u Italiji, možda nije imao najbolju sezonu, ali definitivno je vrijedan najboljih 11.

Cristian Zapata iz Udinesea rame je uz rame s Maiconom, nenadmašan u izravnim dvobojima i slobodnim udarcima jedan je od trenutačno najboljih braniča na tržištu. Copa America nova je prilika 25-godišnjem igraču da se dokaže, nakon već blistave sezone u Udineseu.

Thiago Silva, u redovima Milana, imao je briljantnu sezonu. Bio je jedan od ključnih igrača 'rossonera' u osvajanju 18. naslova, a upravo ga je legenda Milana, Paolo Maldini prozvao najboljim centrom na svijetu. Thiago Silva je, prema stručnjacima prototip modernog igrača, bez mana, najbolje što obrana može ponuditi.

Posljednji igrač u obrambenom redu Barcelonin je Dani Alves. Nije to njegova idealna pozicija, ali u reprezentaciji se iskazao igrajući krajnje lijevo. Alves je posljednjih sezona s Barcelonom osvojio sve što se moglo osvojiti, igrajući uvijek na najvišoj razini. Brzina i izrazita tehnika za obrambenog igrača od Alvesa su učinili jednog od temelja momčadi 'blaugrane'.

Vezni red prvi je popunio igrač Intera, Esteban Cambiasso, kojeg su mediji definirali 'igračem kojeg bi svaki trener poželio'. Cambiasso je taj koji diktira tempo igre, ali i koji može odlučiti utakmicu. Taktički je Cambiasso pravi fenomen, sposoban pronaći suigrače svugdje na terenu , usmjeriti igru točno ondje gdje mu to odgovara. Za Cambiassa je ovo prilika za slatku osvetu, nakon što godinu dana ranije nije pozvan u argentinsku reprezentaciju.

Još jedan argentinski reprezentativac i igrač Barcelone, Javier Mascherano uvršten je savršenu postavu. Nakon ne baš najlakšeg početka sezone uspio se nametnuti u igri Barcelone i izboriti se za mjesto u momčadi pored Busquetsa, Xavija i Inieste. Njegovo iskustvo, ali i vještina osigurali su mu mjesto u idealnoj 11-torki, a nema sumnje da će upravo Mascherano biti jedan od karizmatskih vođa Argentine u pohodu na Copa Americu.

Edison Cavani iz Napolija, s 33 postignuta gola u 47 utakmica prepotentno je ušao u najboljih 11. Igrač je to koji mnogo zabija, ali koji više od svega oduševljava navijače Napolija svojom požrtvovnošću, često se vraćajući u igri kako bi se nosio s ulogom koja nije prvenstveno njegova. Uz Forlana i Suareza nema sumnje da će tvoriti jedan od najrazorniji napada na Copa Americi.

Neizbježno, u najboljih 11 nalazi se i ime Lionela Messija. Argentinac je bez sumnje najbolji igrač svijeta. S Barcelonom je u svoje 24 godine osvojio sve, a sada ganja trofeje i u dresu reprezentacije. Igrač kojeg smatraju Maradoninim nasljednikom još se mora dokazati s Argentinom, a osvajanjem Copa Americe konačno bi uspio ušutkati i posljednje skeptike koji mu zamjeraju osrednju igru s 'gaučosima'.

Alexis Sanchez ne treba predstavljanja. Žele ga najbolji europski klubovi, nude za njega cifre od 40 milijuna eura, a  prozvan je i "El Nino Maravilla". Valjan razlog za to očito postoji jer već dugo se nije vidio talent poput njega. Nošen upravo Sanchezom Udinese se uspio izboriti za sam vrh tablice Serie A, a njegove majstorije očekuju se i u dresu Čilea. Brzina, dribling i udarac, jednako opasan s obje noge učinili su Sancheza jednog od najzanimljivijih 'igrača' na transfer listama od Engleske do Španjolske i Italije.

Alexandre Pato zatvara krug idealne momčadi. Zbog ozljede ramena gotovo je propustio nastup na Copa Americi, ali srećom za Brazil Pato je ipak uspio zaliječiti rame i stići na prvenstvo u Argentinu. Nitko nije zabijao u Serie A kao on u njegovim godinama čime je automatski uvršten među najbolje napadače na svijetu. Zbog brzine, preciznosti, ali i hladnoće kojom na terenu izvodi svoje majstorije već je odavno zaslužio epitet fenomena, zato će se Brazil upravo na njega oslanjati za osvajanje Copa Americe.

Idealna postava goal.coma u formaciji 4-2-3-1

Cesar - Maicon, Zapata, Silva, Alves - Mascherano, Cambiasso - Cavani, Messi, Sanchez - Pato

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu