Sport

Komentari 54

Štrlek bi htio natrag: Dobio je podršku igrača, ali i - saveza?!

Štrlek bi htio natrag: Dobio je podršku igrača, ali i - saveza?!

Vaš sam najveći navijač. Igrate odlično i samo tako nastavite do kraja. Ako me budete trebali, spreman sam, napisao je Štrlek, a objavu je podržao profil saveza iako ga je dopredsjednik Gobac prekrižio

Manuel Štrlek (31) proteklih je dana molio za mir i nije u medijima htio raspirivati vatru usred Europskog prvenstva, nakon što je Zoran Gobac uoči puta u Austriju rekao kako je izabrao put bez povratka i da više neće igrati za reprezentaciju.

No Štrlek, jedan od igrača s najviše nastupa i najviše golova u povijesti hrvatske reprezentacije, osjetio je potrebu poslati poruku suigračima i javnosti u četvrtak, uoči utakmice protiv Austrije u drugom krugu Eura u Beču.

"Dragi moji prijatelji i suigrači, želim vam svu sreću. Večeras imate moju maksimalnu podršku, vaš sam najveći navijač. Igrate odlično i samo tako nastavite do kraja!", napisao je Štrlek i osvrnuo se na bolnu točku:

"Ako me u budućnosti reprezentacija bude trebala, ja sam spreman! Ajmo Hrvatska!!!"

Zanimljivo, Štrlek je u komentarima dobio podršku aktualnih reprezentativaca i - rukometnog saveza?! Sa službenog profila u komentar su mu ostavili hrvatske zastave i srce,  Domagoj Duvnjak ostavio mu je dva srca, kao i Igor Karačić uz dodatak "mašina". Pitanje je što će na to reći iz vrhuške saveza...

Podsjetimo, izbornik Lino Červar u prosincu je rekao kako je Štrlek odbio igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu i kako će se on vratiti, no početkom godine dopredsjednik HRS-a ga je demantirao.

- Izabrao je svoj put, a to je putokaz svima drugima. Mi ne želimo nikoga drugoga siliti. Igrači su kroz reprezentaciju postigli puno bolje ugovore... Ovaj put je došlo do izopačenog ponašanja - rekao je Gobac.

- Počele su se događati scene koje do sada nisu bile bliske i mi smo morali neke stvari još jednom upozoriti što će se dogoditi. Budite sigurni da nema povratka. Ni pod cijenu rezultata ni pod cijenu ničeg drugoga. Ako nisi zadovoljan statusom, moraš biti klapa i prihvatiti obrasce ponašanja, nama igrači neće odlučivati koliko će igrati. Bilo je puno većih igrača, Baliću i Pucu to nikada ne bi palo na pamet. Koliko god su htjeli igrati, uvijek su poslušali trenera - govorio je tad Gobac i nastavio:

- Ovaj put smo bili šokirani kad se ovo dogodilo, ali moramo to prihvatiti. Tko god bude izbornik poslije Line Červara, neće biti onog novi izbornik pa ću se ja vratiti, Manuel je izabrao put bez povratka. On neće igrati za nas. Glavni cilj je plasman na Igre. Daj Bože da osvojimo medalju, ali svjesni smo kakva je situacija. Igrači moraju biti svjesni da je reprezentacija ispred klubova gdje oni igraju za pare. Ovdje ne igraju za pare, ovdje igraju za možda buduće pare...  - zaključio je priču o Štrleku dopredsjednik saveza.

Najčitaniji članci