Sport

Komentari 1

Sazvali krizni sastanak zbog nereda uoči finala LP: 'Moramo otkriti što je točno pošlo po zlu'

Sazvali krizni sastanak zbog nereda uoči finala LP: 'Moramo otkriti što je točno pošlo po zlu'

Prioritetno moramo otkriti što je točno pošlo po zlu. Iz ovoga želimo izvući važnu pouku, jer ne želimo da se sličan događaj ponovi u bilo kojem trenutku u budućnosti, rekla je francuska ministrica

Europska nogometna federacija (UEFA), Francuski nogometni savez (FFF), nadležne lokalne vlasti i pariška policijska uprava u ponedjeljak će održati krizni sastanak na kojem će razgovarati o situaciji u subotnjem finalu Lige prvaka u Parizu.

Nova francuska ministrica sporta Amelie Oudea-Castera izjavila je da na ovaj način želi osigurati da se ne ponovi kaos koji je obilježio finale LP između Real Madrida i Liverpoola jer će Pariz za dvije godine biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

"Prioritetno moramo otkriti što je točno pošlo po zlu. Iz ovoga želimo izvući važnu pouku, jer ne želimo da se sličan događaj ponovi u bilo kojem trenutku u budućnosti", naglasila je ministrica.

UEFA je objasnila kako je finale Lige prvaka kasnilo zbog "tisuće navijača koji su htjeli ući na stadion s lažnim ulaznicama".

Dvoboj je prvotno kasnio petnaest minuta, a kasnije je dodatno odgođen jer su gužve postajale sve veće. Isto tako, brojni europski mediji pisali su o nervozi koja je rasla na ulasku, kao i o upotrebljavanju sile onih koji su morali brinuti za red. Na kraju je finalna utakmica madridskog Reala i Liverpoola počela s nešto više od pola sata zakašnjenja.

Francuska policija je navela da je u neredima uhitila 68 osoba, dok je 238 bilo lakše ozlijeđenih. Kako javlja njemačka novinska agencija dpa, istragu su zatražile i britanske vlasti.

"U interesu je svih uključenih saznati što se dogodilo i naučiti iz toga", rekla je britanska ministrica sporta i kulture Nadine Dorries.

Najčitaniji članci