Sport

Komentari 12

Schumi redovito odlazi u Pariz u bolnicu, pod lažnim imenom

Schumi redovito odlazi u Pariz u bolnicu, pod lažnim imenom

Liječi ga profesor Philippe Menasche (69), kardio kirurg, koji je specijalizirao liječenje matičnim stanicama i 2014. bio je prvi kirurg u svijetu koji je presadio tuđe matične stanice u srce pacijenta

Michael Schumacher stigao je helikopterom u ponedjeljak u bolnicu u Parizu, otkrio je Le Parisien.

Nijemca su vozilom Hitne pomoći ženevskih registracija dovezli na odjel stalnog praćenja kardiovaskularne kirurgije. Nosila na kojima su ga unijeli u zgradu bila su prekrivena prekrivačem tamnoplave boje koji je potpuno prekrio njegovo lice i tijelo.

Schumachera je pratilo jako osiguranje od desetak osoba, među kojima su neki nosili bubice u uhu za komunikaciju. Pazili su na to da maknu sve znatiželjnike maknu dovoljno daleko od centra zbivanja.

A njemački Bild otkriva da to nije prvi put da je šampion Formule 1 došao na tretman u tu parišku kliniku. Već je najmanje dvaput dolazio, svaki put helikopterom.

I svaki put, pa tako i jučer, u bolnici je bio prijavljen pod lažnim imenom.

Liječi ga profesor Philippe Menasche (69), kardio kirurg, koji je specijalizirao liječenje matičnim stanicama i 2014. bio je prvi kirurg u svijetu koji je presadio tuđe matične stanice u srce pacijenta.

Kako navode mediji, Schumacher prima tretman matičnim stanicama već neko vrijeme.

Podsjetimo, 50-godišnji Schumacher stradao je u nesreći na skijanju 29. prosinca 2013. u Méribelu u francuskim Alpama. Liječnici su ga stavili u induciranu komu kako bi umanjili oticanje mozga, iz koje su ga nakon šest mjeseci probudili. Rehabilitaciju je nastavio u Grenobleu, a potom u domu na Ženevskom jezeru.

Michael i dalje ne može hodati ni stajati. Sudeći prema izjavama bivšeg menadžera Ferrarija Jeana Todta iz srpnja ove godine, njegovo stanje ide nabolje, ali još ne može komunicirati.

Najčitaniji članci