Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Sedam dana je bilo zabave za sve. Nadam se da će brzo biti u dresu hrvatske reprezentacije'

'Sedam dana je bilo zabave za sve. Nadam se da će brzo biti u dresu hrvatske reprezentacije'

Nadam se da će Sosa zavrijediti dres Hrvatske. Ispalo je puno stvari koje nisu bile potrebne. Na kraju je ispalo sve najbolje, Borna će svojim igrama, nadam se, biti svima nama od koristi, kazao je Dalić o Sosi

VIDEO

Da su okolnosti bile drugačije, ime Borne Sose (23) gotovo bi sigurno čuli iz usta izbornika Hrvatske U-21 Igora Bišćana koji je danas predstavio popis igrača za četvrtfinalni susret Eura U-21 protiv Španjolske.

Pokretanje videa...

Borna Sosa odabrao Njemačku 01:19

No, nakon prošlotjednih događanja kojima smo svjedočili i Sosinom pokušaju da zaigra za njemačku reprezentaciju, lijevi bek Stuttgarta ostao je bez Bišćanovog, ali i Dalićevog poziva za Euro.

- Nadam se da će Sosa zavrijediti dres Hrvatske. Ispalo je puno stvari koje nisu bile potrebne. Na kraju je ispalo sve najbolje, Borna će svojim igrama, nadam se, biti svima nama od koristi. Borna će u budućnosti biti važan dio reprezentacije. Ispao je nesporazum, riješili smo ga. Sedam dana je bilo zabave i igara za sve. Objasnio sam mu situaciju, sve je prihvatio, sad je sve na njemu. Nadam se da će brzo biti u dresu hrvatske reprezentacije. Hrvatska nema luksuz da se otpisuju kvalitetni igrači - zaključio je Dalić ovu temu.

Croatia Press Conference

Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan nije bio toliko rječit, složio se s Dalićem.

- Što se tiče slučaja Sose, izbornik Dalić sve je rekao. Najbolje da se tenzije smire pa da onda zauzme svoje mjesto koje zasluži igrama.

Podsjetimo, Sosa je htio igrati za Njemačku pa je čak i dobio njemačko državljanstvo preko majke Vesne rođene u Berlinu, no nije mogao riješiti i promjenu sportskog državljanstva jer je napunio 21 godinu kad je zadnji put igrao za Hrvatsku (imao je 22) pa je njemački savez objavio kako neće moći nastupiti za njihovu reprezentaciju.

VfB Stuttgart - SV Wehen Wiesbaden

Nakon što je cijela priča pala u vodu, Sosa se ispričao i rekao kako će snositi posljedice. Dalić ga pak nije zvao za Euro zbog cijele situacije, ali mu je poručio kako računa na njega u budućnosti.

Sosa je ponajbolji lijevi bek njemačke lige, u Bundesligi je imao čak deset asistencija, a kako je Njemačka slaba na poziciji lijevog beka, poželjeli su ga dovesti nakon što su saznali da je njegova majka rođena u Njemačkoj. No napravili su nevjerojatan kiks. Zaista je nevjerojatno da se takvoj nogometnoj velesili može dogoditi takav banalan propust i da su sve pustili u javnost prije nego što su uopće provjerili je li sve regularno. Bacili su mrlju na sebe, a Sosu ostavili na cjedilu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka