Obavijesti

Sport

Komentari 12

Šef La Lige udario po Pepu: Bi li osvojio sve titule bez dopinga?

Šef La Lige udario po Pepu: Bi li osvojio sve titule bez dopinga?

Trener Manchester Cityja nije zadovoljan načinom na koji Javier Tebas vodi španjolsku prvu ligu, a on mu je odgovorio salvom optužbi o vlasnicima "građana". Nazvao ih je uništavačima novca

Uči od onih koji upravljaju Premiershipom, poručio je trener Manchester Cityja Pep Guardiola prvom čovjeku La Lige Javieru Tebasu i izazvao rat na društvenim mrežama.

Tebas mu je u seriji grafova objasnio razlike između La Lige i Premiershipa u smislu zarade i raspalio po šeicima koji upravljaju engleskim prvakom.

"Smanjili smo zaostatak za Premier ligom iako La Liga samostalno prodaje televizijska prava tek u posljednjih sedam sezona, dok to u Engleskoj rade 30. Osim toga, Ujedinjeno Kraljevstvo ima 20 milijuna stanovnika više nego Španjolska. Mi rastemo svake godine", napisao je i dodao:

"Naši su klubovi profitabilni sedam godina, a ti se moraš brinuti o kompaniji City Group koja je nakupila milijarde gubitka zadnjih sezona. Oni nisu ulagači, oni su uništavači novca koji stvaraju inflaciju. Bi li osvojio toliko naslova bez ekonomskog dopinga?"

City je krajem 1990-ih bio trećeligaš, zadnji domaći trofej prije dolaska bogatih ulagača s Bliskog istoka bio je FA kup 1969., godinu poslije i Kup pobjednika kupova, a onda je uslijedila suša.

U zadnjih deset sezona, pak, pet su puta bili prvaci, uzeli još dva kupa, šest liga-kupova i tri superkupa. Premijerni naslov prvaka Europe izmakao im je u prošlosezonskom finalu protiv Chelseaja u Portu.