'Selecao' i 'elf' za finale SP-a; Scolari: Igramo za Neymara... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 63

'Selecao' i 'elf' za finale SP-a; Scolari: Igramo za Neymara...

'Selecao' i 'elf' za finale SP-a; Scolari: Igramo za Neymara...
10

Brazil i Njemačka igraju polufinale SP-a u Belo Horizonteu od 22 sata. Brazil će biti bez Neymara i Thiaga Silve. Sudi Meksikanac kojem je promakao Suarezov ugriz...

VIDEO

Brazil i Njemačka igraju za finale večeras od 22 sata po hrvatskom vremenu u Belo Horizonteu. Brazil i Njemačka dvije su reprezentacije s najviše utakmica na svjetskim prvenstvima, ali večerašnji ogled bit će njihov tek drugi međusobni okršaj. U finalu SP-a 2002. godine Brazil je preko Njemačke došao na vrh svijeta. 

Brazil će igrati bez svoje najveće zvijezde. Za to se pobrinuo Kolumbijac Zuniga, koji je u četvrtfinalnom susretu slomio Neymaru treći kralježak.

- Neymarov izostanak dat će Brazilu nešto posebno - rekao je Amarildo, koji je 1962. godine zamijenio ozlijeđenog Pelea. Vava, Garincha i Amarildo odveli su Brazil do titule, a Amarildo je zabio tri gola, od toga jedan u finalu Čehoslovačkoj.

- Htio sam svima pokazati što mogu. Nisam uopće bio nervozan. Bio je to motivirajući trenutak za mene pred cijelim svijetom - rekao je danas 75-godišnji Brazilac.

Scolari će za polufinale pokušati pronaći svog Amarilda. U medijima se pojavila vijest kako bi Neymar mogao zaigrati uz injekcije, no ta vijest brzo je otišla u zaborav. Svaki izlazak na teren u ovom stanju Neymaru bi mogao značiti kraj karijere.

- Neymar je napravio svoje. Sad je naš red. Igramo za domovinu, sebe i Neymara. Nedostajat će nam, ali imamo pravu momčad i igrače koji će ga dostojno zamijeniti - rekao je izbornik brazilske nogometne reprezentacije Felipe Scolari.

Osim Neymara, Scolari neće moći računati ni na kartoniranog Thiaga Silvu. Njega bi trebao zamijeniti stoper minhenskog Bayerna, Dante, koji dobro poznaje Nijemce.

Löw: Očajnički želimo na Maracanu

Njemačka je na zadnja četiri svjetska prvenstva bila u polufinalima. To nikome dosad nije uspjelo. Samo Nijemcima. 

- To pokazuje da imamo konstantu na velikim natjecanjima. Očajnički želimo igrati finale na Maracani. Nismo još završili naš posao ovdje - rekao je Joachim Löw.

Sudi Meksikanac koji nije vidio Suarezov ugriz

Utakmicu Brazila i Njemačke u Belo Horizonteu sudit će Meksikanac Marco Rodriguez. On je sudio utakmicu Urugvaja i Italije u kojoj je Luis Suarez zario zube u meso Giorgija Chiellinija. Nije to vidio.

Rodriguez ima 40 godina, a ovo mu je treće svjetsko prvenstvo na kojem sudi. Bio je glavni sudac i na utakmici Belgije i Alžira. Polufinalni susret između Brazila i Njemačke bit će mu najveća utakmica u karijeri.

Vjerojatni sastavi:

BRAZIL: Cesar - Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo - Paulinho, Gustavo - Hulk, Oscar, Willian - Fred

NJEMAČKA: Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes - Khedira, Schweinsteiger - Götze, Kroos, Özil - Müller

Nekoliko zanimljivosti: 

  • Njemačka je 7. srpnja 1974. godine, prije 40 godina, osvojila svjetski naslov drugi put u povijesti. Pobijedili su Nizozemsku 2-1
  • Nijemci su među četiri momčadi ostale na SP-u koristili najmanje igrača tijekom ovog Mundijala, samo 17
  • Brazil je odigrao 102 utakmice na svjetskim prvenstvima, Njemačka 104 i to su dvije reprezentacije s najviše nastupa. No sastali su se samo jedanput, u finalu SP-a 2002. godine kad je Brazil slavio
  • U zadnje dvije utakmice nokaut-faze utakmice Brazila imale su čak 98 prekršaja (protiv Čilea 49 faula uključujući produžetak te isto toliko prekršaja bilo je na utakmici protiv Kolumbije u 90 minuta)

SP Brazil, polufinale:

  • Brazil - Njemačka (Belo Horizonte, 22 sata)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 63

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal