Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Sendvič s Lukom' protiv Ajaxa u Amsterdamu

'Sendvič s Lukom' protiv Ajaxa u Amsterdamu
4

Luka Modrić igra s ozljedom koljena, a u četvrtak će u Amsterdam Areni opet biti “u sendviču” između barem dvojice Ajaxovih “terijera”

VIDEO

Takozvano skakačko koljeno sve više muči Luku Modrića i razlog je zašto se kapetan u zadnje vrijeme ne uspijeva otresti “terijera” tipa Heitinga.
- Boli me malo to koljeno, ali što ću. Ma bit će sve u redu - rekao je Dinamov playmaker nakon subotnje pobjede nad Rijekom.
Takav tip ozljede tipičan je za “skakačke” sportove tipa odbojka i zahtijeva malo mirovanja, kao i konstantne terapije. No Dinamo ne može čekati, lovi zadnji vlak za Europu i kapetan igra non-stop. Jer mora igrati!
Ne muči Modrića samo koljeno. Ako je vjerovati Zdravku Mamiću, 22-godišnji “playmaker” odbio je njegovu ponudu od tri milijuna eura za još dvije godine u modrome dresu.
- Mene novac ne zanima! Vama zvižde s tribina, za mene su već počeli pisati da ne igram dobro i vi tražite da ostanem?! - rekao je Modrić dopredsjedniku.
Te kapetanove riječi potvrda su da je i njemu dosta. Ako Dinamo ne napravi senzaciju, utakmica u Amsterdam Areni u četvtrak mogla bi biti zadnja europska koju će Luka odigrati za Dinamo.
U srijedu ujutro otputovao je s momčadi u Amsterdam i pokušat će još jednom, zadnji put.
Šanse nisu baš velike - tamo u Ajaxovoj Areni opet će biti u “sendviču” između dvojice Ten Cateovih terijera. A koljeno boli...

DVIJE ARENE ZA JEDAN MAKSIMIR
Za rekonstrukciju maksimirskog stadiona već je potrošeno više od 70 milijuna eura, a procjenjuje se da će trebati još oko 130 milijuna eura da bi ga se završilo. Za usporedbu, supermoderna Amsterdam Arena - stadion s pomičnim krovom - koštala je oko 96 milijuna eura. Ajaxov stadion sagrađen je 1996. i jedan je od najmodernijih u Europi.

BRANKO IVANKOVIĆ: IDEMO POKUŠATI NAPRAVITI PODVIG
Veliki je privilegij igrati utakmicu protiv renomiranog protivnika kao što je Ajax, četverostruki prvak Europe, rekao je prije puta Branko Ivanković. Smatra da njegova momčad nije bez izgleda.
- Ako želimo doći do povoljnog rezultata trebamo dati 120 posto, igrati iznad objektivnih mogućnosti - rekao je Ivanković. U tom slučaju Dinamo neće proći, jer matematika i logika dopuštaju samo 100 posto. Ajax je u Maksimiru igrao sa sedam obrambenih igrača, a nizozemske kolege tvrde da bi Ajax slično mogao izgledati i u Amsterdamu.
- Stadion je rasprodan prije 10 dana i to je znak da ni oni ne misle da smo bez šansi. Idemo skupiti glave i pokušati napraviti podvig - posljednje su riječi Dinamova trenera prije odlaska u avion. 

SASTAV
AJAX: Stekelenburg - Ogararu, Stam, van der Wiel, Emanuelson - Gabri, Heitinga, Maduro - Rommedahl, Huntelaar, Suarez.
DINAMO: Koch - Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale - Vukojević, Pokrivač, Sammir, Modrić - Mandžukić, Tadić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao