Sport

Komentari 22

Stanje trenera Snježane Pejčić je iznimno teško: Seni Čusti u Tokio hitno stižu supruga i kći

Stanje trenera Snježane Pejčić je iznimno teško: Seni Čusti u Tokio hitno stižu supruga i kći

Obitelj Čusto posjetit će muža i oca u tokijskoj bolnici Showa University Toyosu te od tamošnjih liječnika dobiti izravan uvid u njegovo zdravstveno stanje. Nakon toga otputovat će za Hrvatsku

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izdao je priopćenje za javnost u vezi zdravstvenog stanja trenera streljaštva Sene Čuste kojem je pozlilo u autobusu 22. srpnja 2021. godine prilikom povratka s treninga hrvatskih strijelaca te je, potom, otpremljen u tokijsku bolnicu Showa University Toyosu, gdje se i sada nalazi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stanje trofejnog i dugogodišnjeg hrvatskog trenera naše najbolje streljačice Snježane Pejčić i dalje je vrlo teško. Uz svu medicinsku skrb nema pomaka pa mu u posjet u tokijskoj bolnici stižu supruga i kći.

Priopćenje HOO-a prenosimo u cijelosti.

"Dana 31. srpnja 2021. godine liječnička služba HOO-a vratila se iz posjeta treneru Seni Čusti koji je uslijed zdravstvenih problema više od tjedan dana smješten u tokijsku bolnicu. Nakon konzultacija s japanskim kolegama, liječnici našeg olimpijskog izaslanstva dr. Jemendžić i dr. Borić izvijestili su da je njegovo stanje i dalje nepromijenjeno, odnosno iznimno teško.

S tim u vezi, Hrvatski olimpijski odbor osigurao je supruzi i kćeri Sene Čuste povratne zrakoplovne karte za dolazak u Tokio, kao i olimpijske akreditacije, a osiguran im je i boravak u Tokiju bez nužne 14-dnevne karantene. Članice obitelji Čusto sutradan će posjetiti muža i oca u tokijskoj bolnici Showa University Toyosu te od tamošnjih liječnika dobiti izravan uvid u njegovo zdravstveno stanje. Nakon toga otputovat će za Hrvatsku.

Bude li potrebno, skrb o zdravstvenom statusu Sene Čuste nakon Igara preuzet će Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu.

O svim novonastalim okolnostima pravodobno će vas izvijestiti Hrvatski olimpijski odbor.", stoji u priopćenju.

Najčitaniji članci