Obavijesti

Sport

Komentari 24

Senzacija! Milan za milijardu € ide Francuzu pa vraća Allegrija

Senzacija! Milan za milijardu € ide Francuzu pa vraća Allegrija
3

Bernard Arnault je vlasnik luksuznog modnog brenda LVMH koji u svojem portfelju ima i marku Louis Vitton. Rimska Repubblica javlja kako bi posao mogao biti zgotovljen već do kraja ove godine

U svojem današnjem izdanju rimska Repubblica donosi, a portal Football Italia prenosi senzacionalnu najavu: francuski modni mogul Bernard Arnault kupit će AC Milan pa na klupu vratiti Maxa Allegrija.

Pokretanje videa ...

Cijena? Nešto manje od milijardu eura (960.000.000 €). 'Sitno' za Arnaulta iz LVMH grupe u okviru koje samo brand 'Louis Vuitton' vrijedi deset milijardi.

Zvonimir Boban i Ante Rebić novog bi predsjednika, predviđa Repubblica, mogli dobiti i prije kraja ove godine. Arnault Milan kupuje od američkog fonda Elliott Management Corporation koji su pak postali vlasnici jer je Kinez Yonghong Li kojem je Silvio Berlusconi prodao klub ispao 'priča varalica'.

Zvonimir Boban, Fifa Deputy Secretary General gestures during the Dubai International Sports Conference in Dubai

Milan je u godinama u krizi, ni sjena velikana koji je dominirao Italijom, Europom i cijelim nogometnim svijetom. Ovog ljeta jednu od najviših dužnosničkih pozicija u klubu preuzeo je naš Zvone Boban (napustivši tako mjesto dopredsjednika Fife), a jedan od prvih poteza bio mu je dovođenje Ante Rebića iz Eintrachta.

Arnaultov potez br. 1 nakon kupnje kluba trebalo bi biti vraćanje Massimiliana Allegrija na mjesto šefa struke umjesto ljetne prinove Marca Giampaola koji u pet kola ima dvije pobjede i tri poraza pa je već na udaru navijača.

Allegri je s Milanom osvojio jedan 'scudetto' i jedan talijanski Superkup, a na klupi Crveno-crnih sjedio je od 2010.-2014. da bi onda prešao u Juventus.

Sa Juventusom je osvajao domaće titule u nizu, ali nije uspio ispuniti opsesiju osvajanja Lige prvaka pa su u klubu doveli Maurizija Sarrija, a Allegri je uzeo predah od nogometa.