Obavijesti

Sport

Komentari 34

Serena u neobičnoj kombinaciji: Ovo je u čast najveće u povijesti

Serena u neobičnoj kombinaciji: Ovo je u čast najveće u povijesti

Bila sam inspirirana s Griffith-Joyner, koja je bila jedna od najvećih atletičarki u povijesti, a gledala sam ju dok sam odrastala. Njezin modni izračaj bio je fantastičan, rekla je Serena Williams...

VIDEO

Jedna od najboljih tenisačica u povijesti dominantno je otvorila prvi ovogodišnji Grand Slam. Serena Williams je uoči prošlogodišnjeg Roland Garrosa ozlijedila Ahilovu tetivu i bilo je pitanje kako izgledati nakon ozljede od koje se baš i nije tako jednostavno oporaviti u 40. godini života. 

No kao što je i brojne probleme tijekom karijere riješila, ovaj oporavak joj je bio 'mačji kašalj'. Serena je u prvom kolu Australian Opena pobijedila Njemicu Lauru Siegemund dvaput po 6-1. Izgubila je tek dva gema i izgledala tako dominantno i svježe što je možda uvertira za 24. Grand Slam naslov. 

Australian Open

Serena je sama po sebi pojava, ali kada obuče kostim šarolikih boja, jednostavno ne možete da ne pogledate.

Prije nekoliko godina je na RG-u igrala u crnom kombinezonu što je bilo dovoljno da ju svi prozovu žena-mačka, ovaj put je na kostim 'bacila' više boja, a počast je odala legendarnoj američkoj atletičarki Florence Griffith-Joyner.

S toliko boja je upadala u oči da ju gledatelji nisu mogli ne primijetiti. Obukla je crveno-crni-rozi jednodijelni kostim koji je pokrivao njezinu lijevu nogu, a 'otvorio' desnu. 

Australian Open

- Bila sam inspirirana s Griffith-Joyner, koja je bila jedna od najvećih atletičarki u povijesti, a gledala sam ju dok sam odrastala. Njezin modni izričaj bio je fantastičan i Nike je ovaj kostim napravio po uzoru na Flo-Jo. Ovo je u njezinu čast - priznala je Serena Williams.

Australian Open

Florence Griffith-Joyner je američka atletičarka čiju su karijeru obilježile brojne kontroverze. Na svjetsku scenu je došla 1984. godine na Olimpijskim igrama u Los Angelesu kada je osvojila srebro na 200 m, ali zasjala je četiri godine poslije u Seulu. Osvojila je tri zlata, na 100 m, 4x100 m i 200 m te srebro u štafeti na 200 m. 

A posebno čudesne utrke bile su one u pojedinačnoj disciplini na 100 i 200 m gdje se upisala u atletsku povijest. Flo-Jo je u kvalifikacijama srušila svjetski rekord otrčavši 100 m za 10.49 sekundi što je i dan danas svjetski rekord te mu nitko nije ni blizu došao. Osim toga, drugi i treći najbolji rezultati svih vremena su također njezini. Najbolje vrijeme na 200 metara je također njezino (21.34), a postavila ga je u polufinalu u Seulu.

Osim sjajnih rezultata i brojnih medalja, Florence je bila poznata po neobičnom modnom izričaju. Dok su ostale atletičarke nosile klasične atletske kostime, ona je dodavala brojne boje na sebe kako bi iskazala svoj modni izričaj.

Iz atletike se povukla samo godinu dana nakon Olimpijskih igara, a preminula je 1998. godine u snu. Uzrok je moždani udar, neki liječnici su govorili da se ugušila u snu, a nakon njezine smrti su se pojavile priče da je uzrok prekomjerno korištenje nedozvoljenih sredstava.

Australian Open

Iako nikada nije pala na doping testu, Florence je kroz cijelu karijeru izgledala mišićavo i u vrhunskoj formi, pomalo muške građe, a mnogi su se pitali je li moguće da sportašica tako izgleda. Optuživali su je za dopingiranje, no nikada nije dokazano. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu